L’associació Corporate Women’s Club comença el seu camí

WhatsApp Image 2024-03-09 at 08.50.13(1)

La primera associació de dones empresàries de Cerdanyola es presentava oficialment aquest 8 de març a la masia de Can Serraperera. Corporate Women’s Club està formada per dones empresàries, professionals i emprenedores i neix amb la missió d’impulsar, empoderar i visibilitzar el talent de les dones perquè tingui representativitat a la ciutat.

Fundada per 7 dones

Just fa un any un total de 13 dones iniciavenla primera edició del Cerdanyola Women Corporate, un programa de capacitació, acompanyament i creixement fet des de la perspectiva de gènere i impulsat des de l’Ajuntament de Cerdanyola (amb la col·laboració de l’AMB i la Diputació de Barcelona). Durant tres mesos, aquest grup de dones directives i/o empresàries van rebre formació en àmbits com el lideratge, la comunicació, la negociació, la innovació, el networking i el brànding. Cadascuna d’elles va elaborar un pla estratègic de la seva marca personal, empresa o idea de negoci. Però el principal fruit d’aquest programa pioner a la ciutat va ser la idea de crear d’una associació de dones empresàries a Cerdanyola. Set d’aquelles tretze dones -María Santiago, Eva Sánchez, Núria Infiesta, Mónica Álvarez, Eli Magan, Estel Alsina i Fiona Lamb- són ara les impulsores de Corporate Women’s Club. “Aquesta llavor que va començar com una il·lusió, l’Ajuntament va decidir que la regaria”, agraïa Infiesta. “Tenim una intenció clara de sumar amb dones i també amb els homes i també tenim la il•lisió de col•laborar amb l’Ajuntament i altres entitats. Aquest any anirem impulsant campanyes de formació, també activitats per crear xarxa i dues línies de creixement personal i professional”, explicava.

Lideratge femení

En un àmbit econòmic i social tan feminitzat com el de la salut, les dones només ocupen el 30% dels llocs d’alta direcció, lamentava la cap del servei de Física Mèdica de l’Institut Català d’Oncologia, Cristina Picón, que assegurava que necessitem dones ocupant llocs directius a tots els àmbits. “Però també volem que aquestes tinguin una mirada especial, que s’enfoquin a les persones, que escoltin el seu equip i fomentin la participació. El que anomenem lideratge femení, un tipus de lideratge que no només fan les dones, també els homes com Obama o Zapatero”, reivindicava.

Necessitat d’impulsar programes específics d’empoderament femení

Des de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’ha donat suport a l’Ajuntament per fer realitat la nova associació i la seva directora, Esther Pujol, destacava la necessitat d’impulsar programes específics d’empoderament femení i de generar xarxes, formals i informals, que ajudin a trencar els sostres de vidre. Per la seva banda,

la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, encoratjava les dones emprenedores i empresàries a unir-se a l’entitat per enfortir el teixit empresarial de Cerdanyola. “Estic convençuda que creareu sinergies molt enriquidores”, assegurava Padilla, que reivindicava “la igualtat que hem de construir entre totes i tots”.

Per a la regidora d’Igualtat, Andrea Borrego, el naixement d’una associació que té la seu a La Caseta de les Dones del carrer de la Vinyes forma ja part de la història de Cerdanyola: “Esteu marcant un punt d’inflexió a Cerdanyola, sou la primera entitat de dones empresàries i sou un gran exemple per totes les nenes que venen darrere”. En el seu parlament també destacava que les dones ocupen el 40% dels llocs directius a Espanya, una dada insuficient,  però triplica el que es tenia fa cinc anys. “Això demostra que avancem pel bon camí”, valorava.

“Aquest és un dia molt important i us vull felicitar per aquesta iniciativa”, agraïa l’alcalde Carlos Cordón, que apuntava que el consistori només pot acompanyar i potenciar aquesta xarxa i “continuar potenciant programes de talent femení”. El batlle aprofitava el 8-M per denunciar “aquells qui volen fer passos enrere en la consecució de drets i llibertats en el camí per la igualtat”. Davant aquesta realitat, “hem de posar una barrera”, destacava Cordón.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?