L’AMCV torna a l’Ateneu en la seva cita anual amb Santa Cecília

WhatsApp Image 2022-11-24 at 09.04.06

Cada 22 de novembre els músics i amants de la música de tot el món celebren el dia de Santa Cecília, patrona de la música. Però, quins són els orígens d’aquesta celebració? Qui era Santa Cecília? La banda i la coral de l’AMCV us presenten Vida de Santa Cecília, un concert hagiogràfic en el qual presentem al públic la figura de Cecília de Roma, una noble de principis del segle II que fou martiritzada fins a la mort per defensar la seva fe cristiana. El concert serà aquest dissabte 26 de novembre de 2022 a les 19h a l’Ateneu. Com sempre, les entrades estan ja disponibles de forma telemàtica al web de l’AMCV.

Els escassos relats històrics sobre la seva vida ens descriuen el seu vincle amb la música i en especial amb l’orgue, instrument amb el qual sovint se la representa, a més de la seva devoció cristiana lligada estretament a la seva sensibilitat musical. El concert Vida de Santa Cecília de l’AMCV, repassa la biografia de Cecília de Roma a través de les obres de diferents compositors i compositores, de Catalunya i d’arreu, que en diferents èpoques s’han vist inspirats d’una manera o d’altra pel llegat de la patrona de la música.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?