L’Àmbit B30 elaborarà un Mapa Formatiu enfocat a la formació professional

220401 Plenari B3029
Reunió de l’Àmbit B30 / Foto. Silvia Ferran

Parets del Vallès ha acollit la reunió anual del Consell Plenari de l’Associació Àmbit B30. En el marc d’aquesta sessió es va donar compte de la tasca executada durant l’any passat i es van marcar les prioritats en el Pla de Treball. Durant la trobada, que s’ha celebrat a Parets del Vallès, s’ha fet un balanç positiu de la feina feta i ha aprovat l’Informe de gestió del 2021 i el Pla de Treball per aquest any. Entre les iniciatives que veuran la llum enguany, es destaca el Mapa Formatiu de la B30 i l’actualització de la priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del territori.

El president d‘Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha destacat que “Àmbit B30 és un espai per compartir realitats i sinergies del nostre territori” i ha valorat la feina feta fins ara de forma positiva. Entre les iniciatives que planteja l’entitat per aquest any, Monràs ha destacat el Mapa Formatiu amb “l’objectiu d’ajustar els plans de formació professional respecte a l’activitat econòmica que hi ha a la B30 i relacionar aquests dos elements per guanyar competitivitat en el nostre mercat laboral”. Durant aquest 2022, l’associació iniciarà els treballs per disposar d’un Mapa i necessitats de formació de la B30, enfocat en l’FP, amb l’objectiu de conèixer les necessitats del sector empresarial del territori pel que fa als perfils més demandats i les mancances amb què es troben a l’hora de donar-hi resposta. El Mapa pretén ser un element aglutinador que permeti articular millor l’oferta formativa de la regió, i servir d’eina útil per les administracions competents per tirar endavant estratègies més ajustades a les necessitats reals de les empreses i de les persones del territori. També es treballarà en l’actualització de la “Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30” per establir una agenda de les actuacions del sistema de mobilitat públic i privat a l’àrea de la B30. Les novetats lligades a les infraestructures dels darrers anys, així com la posada en marxa de noves inversions i la nova realitat post pandèmia generen la necessitat de revisar aquesta eina. Per altra banda, enguany s’actuarà en estudis i eines en relació amb les necessitats dels Polígons d’Activitat Econòmica de la B30 i es continuarà amb les tasques de la XAC B30. Finalment, se seguirà donant suport a la iniciativa Hub b30, la xarxa d’innovació oberta per promoure la col·laboració, el desenvolupament econòmic i la cohesió social del territori de la B30, concebut com a ecosistema de co-ideació i co-creació inspirat en les 4 hèlixs

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?