L’AMB reformula la tarifa social de l’aigua per continuar fent front als efectes de la covid-19

water-2057924_1920

L’AMB revisarà la tarifa social de l’aigua per d’augmentar les bonificacions a la població metropolitana, amb l’objectiu de seguir pal·liant els greus efectes socioeconòmics de la pandèmia de covid-19, que ha suposat un important augment de l’atur i una disminució del poder adquisitiu de moltes famílies. La mesura s’ha acordat en una reunió entre el vicepresident d’Ecologia de l’AMB, Eloi Badia, i representants dels 23 municipis abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle de l’Aigua (ABEMCIA).

Les tarifes d’aigua a l’àrea metropolitana es calculen per trams de consum, per penalitzar els consums més alts del que es considera un ús responsable. És a dir, com més aigua gasta un domicili o comerç, més paga per cada metre cúbic d’aigua. Així, si una llar amb una mitjana de tres persones, consumeix 9 m3 al mes, pertany al tram 2 i pagarà 14,76 € mensuals per l’aigua consumida. Si puja als 15 m3, pertany al tram 3, i la factura arribarà als 26,34 €, i així successivament. Amb els nous criteris acordats avui, l’AMB bonificarà el 100 % de la quota fixa del tram 1 (fins 6 m3/mes) i del tram 2 (fins 9 m3/mes) a persones i famílies en les circumstàncies següents: famílies amb tots els seus membres a l’atur, persones que percebin la pensió mínima, persones i unitats familiars que acreditin que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica, d’acord amb el que estableix la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica i persones o famílies amb un informe dels serveis socials del seu ajuntament que les situï en risc d’exclusió residencial.

Actualment, la bonificació que ofereix la tarifa social de l’aigua és del el 50% de la quota de servei en els trams 1 i 2, i cada municipi té acords amb la companyia subministradora per cobrir el 50 % restant. Segons Badia, “amb la nova definició, el sistema de cobertura de les persones vulnerables guanyarà en homogeneïtat i solidesa, i es consolida la garantia de dret d’accés per a totes les llars de l’AMB sigui quina sigui la seva situació socioeconòmica”. L’àrea d’Ecologia de l’AMB estima que aquesta mesura arribarà a 60.662 unitats familiars, xifra que representa el 4,81 % del total d’usuaris domèstics dels municipis abastits per ABEMCIA. La modificació de l’ordenança reguladora acordada entre l’AMB i els municipis metropolitans es portarà a votació al Consell Metropolità del mes de març, i es preveu que pugui entrar en vigor a mitjans del 2021.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?