L’AMB reduirà la pressió de l’aigua als municipis que en gastin massa

WhatsApp Image 2024-01-21 at 09.07.21

L’AMB, ens encarregat de distribuir l’aigua als 36 municipis metropolitans, ho té tot apunt per reduir la pressió de l’aigua a les localitats que gastin més de 200 litres per persona i dia un cop s’entri en emergència per sequera, fase que es podria assolir l’1 de febrer.

El director del cicle de l’aigua de l’AMB, Martín Gullón, assegura que els municipis metropolitans “estan bé” a dia d’avui amb un consum mitjà aproximat de 170 per persona i dia.Segons La Vanguardia, ara mateix hi ha cinc municipis que sobrepassen el topall. Són Cervelló, la Palma de Cervelló, Corbera de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Begues, tots al Baix Llobregat. Actualment a Cerdanyola tenim un consum mitjà de 197 litres per persona i dia.

Primeres multes

Un cop s’hagi entrat en la fase d’emergència per sequera, l’AMB també preveu començar a imposar multes a totes aquelles persones que no compleixin amb la normativa establerta en el pla que aprovarà el Govern. Així doncs, es podrà multar als infractors amb sancions de 750 euros, en cas d’infraccions lleus, de 751 a 1.500 euros per les infraccions greus i de 1.500 a 3.000 euros per les infraccions que siguin considerades molt greus. Com a exemples trobem 30 euros de multa per netejar el cotxe (sanció lleu) i 200 euros en cas d’omplir una piscina, considerada també una infracció lleu.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?