L’AMB projecta una de les xarxes d’electrolineres ràpides públiques “més extenses del sud d’Europa”

WhatsApp Image 2023-10-30 at 11.45.16(2)

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat aquest dimarts un pla d’expansió del servei d’electrolineres que preveu ampliar els 10 punts de càrrega actuals a 102 a finals del 2024, de tal manera que esdevindria una de les xarxes públiques d’aquest tipus “més extenses del sud d’Europa”. La xarxa permetria carregar 367 vehicles alhora. De les 102 estacions, 63 es preveuen de recàrrega ràpida, 11 de recàrrega semiràpida i 28 de solars. El cost global es calcula en quatre milions d’euros, dos dels quals provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). A partir de l’any vinent, un cop finalitzat el període de promoció gratuït, el servei de recàrrega serà de pagament.

“D’aquesta manera, des de l’AMB atenem les necessitats i demandes dels ciutadans, que exigeixen més infraestructures i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, i seguim facilitant les alternatives i el canvi d’hàbits per fer realitat una mobilitat més sostenible i neta a la metròpolis de Barcelona. A banda, amb aquest projecte seguim avançant també en el compliment del Pla metropolità de mobilitat urbana (PMMU) 2019-2024”, explica Carlos Cordón, vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB.

Ampliació de la xarxa d’electrolineres de l’AMB

Per executar aquesta ampliació de la xarxa i arribar a disposar de 102 electrolineres públiques a la metròpolis de Barcelona, l’AMB instal·larà, d’una banda, 45 noves electrolineres de recàrrega ràpida i semiràpida, finançades amb fons FEDER. Es distribuiran de la manera següent: 3 electrolineres disposaran de punts de recàrrega ultraràpids i semiràpids, hi haurà 31 electrolineres amb punts ràpids i semiràpids i 11 electrolineres tindran punts de recàrrega semiràpids.

D’altra banda, el servei Electrolineres AMB també passarà a integrar 28 electrolineres solars (fotolineres) de l’AMB, que són punts de recàrrega equipats amb una marquesina fotovoltaica que proporciona energia d’origen solar als vehicles elèctrics. Finalment, el servei Electrolineres AMB també passarà a integrar 10 electrolineres municipals, gestionades ara pels ajuntaments, i 8 electrolineres de la xarxa de TMB.

 La xarxa d’electrolineres metropolitanes de l’AMB funciona exclusivament amb energia 100 % d’origen renovable. Aquest pla posiciona l’AMB com a administració líder en descarbonització dels punts de recàrrega. En finalitzar l’expansió, la pràctica totalitat de municipis de la metròpolis de Barcelona comptarà amb electrolineres. En funció de la població i extensió del terme municipal, cada municipi podrà tenir entre 1 i 8 electrolineres públiques metropolitanes.

4,5 euros per 100 quilòmetres

D’altra banda, a partir de l’any vinent el servei de recàrrega serà de pagament, un cop finalitzat el període promoció gratuït. L’AMB calcula que el preu del kWh en un punt de recàrrega ràpida serà de 0,30 euros, i que, per tant, la recàrrega mitjana actual de 15 kWh tindrà un cost de 4,5 euros. Amb aquesta recàrrega es pot fer un trajecte de 100 quilòmetres aproximadament.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?