L’AMB enviarà cartes a 24.000 persones que consumeixen aigua en excés

WhatsApp Image 2024-02-29 at 08.50.25

L’AMB segueix ampliant les mesures per fer front als efectes de la greu sequera al territori metropolità, després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) declarés l’estat d’emergència. En les properes setmanes, l’AMB farà arribar al conjunt d’usuaris domèstics que tenen un consum superior a 200 litres per habitant i dia una carta en què es demana augmentar els esforços per reduir el consum d’aigua i aproximar-lo a la mitjana actual de l’àrea metropolitana. Es tracta d’uns 24.000 abonats domèstics, fet que suposa un 1,5 % del total d’abonats de l’àrea metropolitana.

A més, a la carta també es recorda que, segons els decrets de sequera emesos per l’ACA, hi ha un seguit d’accions que han estat prohibides, com omplir piscines privades, regar jardins particulars i rentar vehicles (excepte en establiments especialitzats). En cas que es detecti que algun usuari ha fet un ús de l’aigua no permès, els ajuntaments tenen la potestat d’obrir-li un expedient. Aquests expedients, que seran resolts per l’AMB, poden comportar l’aplicació de sancions econòmiques, d’acord amb el Reglament del servei metropolità del cicle de l’aigua.

De la mateixa manera, l’AMB també farà arribar una carta específica a uns 250 usuaris més, considerats grans consumidors (indústries i grans superfícies, entre d’altres), que superen els 20.000 m3/any i que estan connectats a la xarxa de distribució d’aigua.

Baixades de pressió en el subministrament

L’AMB també està ultimant una altra de les mesures anunciades fa unes setmanes: la baixada de pressió en el subministrament en els municipis que tenen la dotació més elevada. Aquest no és el cas de Cerdanyola, però amb caràcter general, la pressió de la xarxa d’aigua ja està ajustada a l’àrea metropolitana als límits més baixos que permet el Reglament del servei metropolità del cicle integral de l’aigua. La imminent reducció de pressió per sota d’aquests valors límit del Reglament pot tenir algun efecte en el servei en funció de diferents factors, especialment si s’augmenta el consum respecte de l’actual. Amb un consum reduït, i similar a l’actual, les afectacions seran mínimes i no destacables. En cas de continuar la situació actual de sequera, es preveu estendre gradualment les mesures de reducció de pressió en altres municipis, prioritzant els que tenen les dotacions més elevades. L’evolució dels propers mesos permetrà decidir els municipis afectats.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?