L’AMB congela el tribut metropolità per al 2023

tributmetropolita.jpg

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) congelarà el Tribut Metropolità (TM) i la Taxa de Residus (TMTR) per al 2023 i les quotes d’ambdós tributs no augmentaran.

El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat provisionalment l’ordenança fiscal reguladora del tribut metropolità per als 36 municipis pertanyents a l’AMB, entre els quals es troba Cerdanyola. En el cas del tribut metropolità, les quotes es congelen i no experimentaran cap augment respecte del 2022. “Aquest impost s’estableix per finançar la prestació dels serveis metropolitans tant en l’àmbit de la mobilitat com en el de l’espai públic i les infraestructures, el tractament de residus i el cicle de l’aigua i la impulsió de polítiques d’ocupació estable i d’habitatge assequible, entre d’altres”, asseguren des de l’AMB.

Per fer possible el manteniment de les quotes, s’han aplicat diverses mesures. Així, tots els béns immobles passen a tenir un tipus impositiu del 0,2 %. Això ha implicat eliminar el tipus diferenciat que s’aplicava als béns immobles de característiques especials (BICE: aeroports, autopistes, centrals de generació, etc.). Amb l’eliminació d’aquesta distinció, a tots els béns immobles se’ls aplicarà el mateix tipus impositiu. Pel que fa als ajuts que l’AMB facilita per fer front al pagament d’aquesta taxa, es manté la bonificació del 50 % per a famílies nombroses, en les mateixes condicions que durant l’any 2022.

Taxa de residus

En quant a la taxa de residus (TMTR), a banda de la congelació, l’AMB aplicarà, en els càlculs de l’any que ve, descomptes especials per beneficiar la ciutadania que se sumi a l’ús dels nous sistemes de recollida de residus que s’estan implantant progressivament a la metròpolis. Així, s’estableix una reducció de fins a un 11 % per la utilització del servei de recollida de residus municipals porta a porta o de contenidors intel·ligents per part de contribuents particulars. En el terreny comercial, s’ha establert una reducció del 50 % en la quota de la TMTR en els locals on el subjecte passiu pugui acreditar que no existeix cap activitat (a partir de la inexistència de consum d’aigua).Ll’AMB bonifica el 100 % de la TMTR a les famílies més vulnerables de la metròpolis. Actualment, aquesta bonificació es quantifica en 800.000 €. De cara al 2023, a més, s’eliminarà la disposició addicional 3a, que establia un multiplicador de 3,5 per a les activitats no classificades. Actualment, la TMTR “només cobreix aproximadament un 85 % del cost de tractament de residus generats en els domicilis particulars i establiments de l’Àrea Metropolitana” i la resta va a càrrec del pressupost general de l’AMB.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?