L’AMB aprova un projecte d’acció humanitària a Gaza

WhatsApp Image 2023-11-15 at 08.51.48
Infant i adult a Gaza. F. Hosny Salah (Pixabay)

La Junta de Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat un projecte d’emergència per donar suport a l’emergència humanitària que es viu a la Franja de Gaza i assistir la població de la zona.

Amb una dotació econòmica de 50.000 euros, l’aportació de l’AMB anirà destinada a l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA), i servirà per proporcionar aliments bàsics i aigua a 1.100 persones afectades, de les quals 566, el 51%, són dones. Segons la UNRWA, que fa més de 72 anys que atén la població refugiada de Palestina resident a la zona de Gaza i és la institució que té més capacitat d’acció a la zona, la distribució d’aliments i d’aigua és una de les necessitats més bàsiques i urgents.

Resposta a la situació crítica de la població de la Franja de Gaza

L’AMB respon així a la situació crítica de la població de la Franja de Gaza, que han perdut les seves cases, possessions i mitjans de subsistència des de l’inici dels bombardejos, el passat 7 d’octubre del 2023. Per a la vicepresidenta d’Internacional i Metròpolis Digital, Elisenda Alamany, la situació a Gaza és dramàtica i insostenible. “Tota la població està pagant un preu altíssim, en especial les dones i els infants. La meitat de la població de Gaza són menors d’edat. Amb aquest acord de col·laboració volem pal·liar modestament algunes de les necessitats però cal aturar d’immediat les hostilitats i permetre corredors humanitaris que puguin atendre la població”, apunta Alamany.

Pel que fa a l’aigua potable, la població de la Franja de Gaza està consumint aigua de pous agrícoles, cosa que provoca la propagació de malalties transmeses a través de l’aigua. La darrera planta dessalinitzadora que quedava, de les quatre que donen servei al centre i sud de Gaza, va tancar el 15 d’octubre per manca de combustible. Aquestes plantes eren fonts vitals d’aigua per a la població de Gaza. A més, a la zona, sense electricitat, ja han col·lapsat els serveis vitals, incloent-hi els de salut, aigua i sanejament.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?