L’AMB aprova un augment mitjà del 3% el tribut metropolità

IMG_20210204_110914

El Consell Metropolità ha aprovat provisionalment l’ordenança fiscal reguladora del tribut metropolità per als 36 municipis pertanyents a l’AMB. L’augment en les quotes serà del 3 % i es manté el valor mínim per a les finques residencials que els propietaris utilitzin com a primera residència, per sota del qual el titular estarà exempt de pagar el tribut metropolità. Aquest valor és de 46.210,11 €, o bé de 72.033,78 € en els municipis en què s’hagi aprovat una nova valoració els anys 2012 i 2019. Pel que fa als ajuts que l’AMB facilita per fer front al pagament d’aquest impost, en manté la bonificació del 50 % per a famílies nombroses, amb les mateixes condicions que durant l’any 2021.

“El que s’aprova és una actualització necessària de la base fiscal del tribut metropolità” i “l’increment real sobre la població és mínim, en molts casos de poc més d’un euro l’any”, ha destacat el vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, que ha declarat durant el ple que “l’AMB bonifica una part important del pagament d’aquest impost. La fracció residencial representa un 39 %, la resta és aportada per grans infraestructures i comerç. D’aquest 39 % residencial, un 11 % de la població està exempta del pagament, i de la resta, en bonifiquem entre el 50 % i el 60 % de l’import.

L’alcalde de Cerdanyola va votar en contra

En una publicació a les seves xarxes socials, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha anunciat el seu vot en contra. “Per primer cop, jo avui he votat diferent el grup metropolità del qual formo part, el grup socialista, i m’he abstingut per no estar d’acord amb la pujada, tot i estar d’acord amb les millores que han d’arribar a Cerdanyola mitjançant aquesta nova recaptació. Millores que, per cert, la ciutadania encara no percep”, apunta el batlle, que considera que “no s’ha de pujar ni el tribut metropolità ni qualsevol altre impost en aquests moments”. Tot i ser conscient que el seu vot no canviaria mai una decisió d’un Consell de l’AMB que el formen gairebé un centenar de persones, Cordón ha volgut mostrar la seva disconformitat amb aquest augment del tribut en aquest moment. “I ho he fet posant Cerdanyola per davant de qualsevol altra qüestió, com sempre intento fer des que sóc alcalde”, afegeix. “D’ara endavant, intentaré continuar explicant, com fins ara, tot el que fa l’AMB als municipis metropolitans com el nostre, que és molt, perquè la gent sigui conscient que els impostos que paga serveixen per a alguna cosa, però també em queixaré sempre que consideri que va en benefici de la ciutat i de la seva gent”, anuncia l’alcalde.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?