L’AMB aprova inicialment la modificació del PGM per a la construcció de l’Hospital Ernest Lluch

WhatsApp Image 2024-01-31 at 08.44.50

El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat inicialment la Modificació del Pla General Metropolità de Barcelona (MPGM) per la construcció del nou hospital Ernest Lluch, que afecta els municipis de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Ripollet. L’objectiu principal de la MPGM és possibilitar la construcció del nou hospital en una posició central i accessible des dels municipis als quals ha de donar servei.

Com serà?

El centre projectat és el d’un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb una atenció integral que, a més, acostarà a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari. La nova infraestructura es dotarà de gabinets d’alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com cirurgia ambulatòria. L’equipament del nou hospital està dissenyat per prestar serveis a patologies més prevalents i de complexitat baixa i moderada. El centre es proveirà de consultes externes, de capacitat per fer proves diagnòstiques i de quiròfans. En definitiva, un nou hospital interdisciplinari basat en un model d’atenció integral de les persones.

El nou hospital ha de donar resposta a les necessitats actuals i futures d’envelliment de la població i acompanyament a un nombre cada cop més creixent de malalts crònics. Així mateix, ha de permetre descongestionar les entrades dels altres centres de la zona i donar una cobertura més àmplia i de proximitat al conjunt del territori de la Regió Metropolitana Nord.

La MPGM, que s’ha redactat en coordinació amb els treballs del Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM), proposa transformar l’antiga carretera N-150 en una avinguda metropolitana que millori les connexions a peu, en bicicleta i amb transport públic entre els municipis afectats, de manera que es garanteixi una bona accessibilitat al nou hospital.

La modificació també proposa nous espais verds a les vores del riu Sec i la riera de Sant Cugat que millorin les connexions entre Collserola i el riu Ripoll, així com la construcció d’un barri al voltant de l’hospital –amb noves places, equipaments, habitatges (40% de protecció oficial), comerços i activitats terciàries- que reverteixin el caràcter periurbà que tenen els terrenys i millorin la percepció de seguretat.

Amb l’aprovació inicial per part del Consell Metropolità s’iniciarà el procés d’informació pública de la MPGM perquè la ciutadania i les institucions puguin presentar les al·legacions i els informes que considerin oportuns. La documentació de la MPGM es podrà consultar al web de l’AMB. Una vegada finalitzat el procés d’informació pública, la MPGM s’haurà d’aprovar provisionalment, amb els ajustos que es derivin de les al·legacions i els informes rebuts. Posteriorment, s’haurà d’enviar a la Generalitat de Catalunya per tal que dugui a terme l’aprovació definitiva.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?