L’Ajuntament proposa col·laborar amb el Dia Internacional de les Dones fent una papallona lila amb un desig feminista

capsa_papallones_liles

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès vol commemorar aquesta diada amb una activitat que impliqui al major nombre de persones i col·lectius de la ciutat

L’objectiu de la iniciativa és engalanar un espai públic cèntric de la ciutat amb papallones de color lila, on cada una d’elles hi aculli un desig feminista. L’activitat està inspirada en el projecte “El batec de les papallones” www.latidomariposas.com, un projecte social i educatiu iniciat per dues dones que, de forma altruista, sensibilitzen sobre el feminisme mitjançant la creació de papallones liles en diversos formats.

El Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola va aprovar per unanimitat el seu suport al projecte “El batec de les papallones”, una iniciativa que neix en record de les germanes Mirabal, conegudes com Les Papallones, assassinades el 25 novembre de 1960 a la República Dominicana. El seu assassinat va ser considerat com el primer cas de violència de gènere i és per elles que des de 1999 l’ONU ho instaura el 25 de novembre com a Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la dona.

Per col·laborar en la celebració del Dia Internacional de les Dones la regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ demana que s’elaborin tantes papallones liles com us sigui possible, per tal de col·laborar amb el projecte. En el document adjunt s’ofereix una breu explicació de la proposta i diversos models de papallona que es poden utilitzar tot i que també es pot crear un model propi.

Activitat El batec de les Papallones (explicació i models)

Les papallones s’han d’imprimir en cartolines liles, retallar-les i dibuixar-hi o escriure un DESIG FEMINISTA, per decorar-la. La mida ha de ser DIN A4. Les papallones creades es poden deixar a la bústia habilitada davant de l’Ajuntament (Plaça Francesc Layret, s/n). La data límit per fer-les és el dia 15 de febrer de 2021.

Per a més informació:
Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+
607280750

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?