L’Ajuntament presentarà recurs contra l’ordre de tramitar l’expedient de la Comissió Bellaterra és Sant Cugat

WhatsApp Image 2022-11-02 at 13.12.09

L’Ajuntament de Cerdanyola ha anunciat que presentarà recurs contra la sentència del jutjat contenciós-administratiu numero 6 de Barcelona que l’ordena iniciar l’expedient d’alteració del municipi presentat al 2019 per la Comissió Bellaterra és Sant Cugat. L’Ajuntament considera que “no s’ha donat resposta a les observacions plantejades des del municipi” i s’apel·larà la resolució fins arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

 Què ha passat fins ara?

“Demanem a l’Ajuntament de Cerdanyola que iniciï immediatament i sense més dilacions el tràmit per iniciar el procés de segregació, donant compliment a la legalitat i respectant la voluntat de la majoria del veïns de Bellaterra, expressada democràticament, d’annexionar-se al municipi de Sant Cugat”, remarca el president de la Comissió Bellaterra és Sant Cugat, Miquel Vázquez.

A finals de 2018 es va crear la Comissió de veïns Bellaterra és Sant Cugat  per tramitar la segregació de Bellaterra de Cerdanyola i la seva annexió a Sant Cugat d’acord amb el procediment establert per la Llei 8/1987 de 15 d’abril, municipal i de règim local de Catalunya i el Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals, aprovat per Decret 244/2007 de 6 de novembre. Al juny del 2019 la Comissió Bellaterra és Sant Cugat va recollir signatures del 60% dels veïns de Bellaterra, tot superant significativament el mínim del 50% exigit per la Llei. Totes aquestes signatures es van formalitzar davant la Secretària de l’EMD de Bellaterra. El mateix any, la Comissió de veïns Bellaterra és Sant Cugat va entregar a l’Ajuntament de Cerdanyola les signatures i la memòria explicativa dels motius per a la segregació de Cerdanyola i l’annexió a Sant Cugat per iniciar la tramitació de l’expedient de segregació a la Generalitat de Catalunya. A l’agost de 2019 l’Ajuntament de Cerdanyola va desestimar la sol·licitud  d’inici d’expedient i la Comissió de veïns Bellaterra és Sant Cugat va presentar una demanda al Jutjat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?