L’Ajuntament posa en marxa una prova pilot de sistema de bosses de reg

WhatsApp Image 2024-03-15 at 09.02.44

El consistori ha impulsat una prova pilot en els arbres del passatge Ajuntament en els que s’han instal·lat bosses de reg per filtració. Si el resultat és positiu, s’estendrà la mesura a altres indrets de la ciutat.

L’ús d’aquest sistema està creixent notablement a moltes ciutats europees davant l’augment notable dels períodes secs i dies calorosos. Les bosses de reg instal·lades a les soques dels arbres funcionen amb reg per degoteig d’emmagatzematge. Les bosses s’omplen en pocs minuts i després alliberen l’aigua gota a gota durant hores. L’aigua s’escorre lentament a terra, que la pot absorbir millor sent més eficient el reg i ajudant així a l’arrelament de l’arbre.

D’altra banda, s’ha procedit aquests dies a la reposició d’alguns arbres a diferents indrets de la ciutat. El decret de sequera és molt estricte limitant al màxim les noves plantacions, però en aquesta ocasió es tracta d’una actuació planificada fa molt de temps i els arbres ja estaven al viver esperant el seu moment per ser plantats.

S’ha dut a terme la reposició de Pyrus en escocells solts al barri de Serraparera, en aquelles voreres que la seva amplada ho permet. També s’ha dut a terme una plantació d’arbres a la plaça del carrer Francolí (Can Xarau), una altra a la zona d’accés a l’ascensor d’Adam i Eva (La Farigola), i al davant del Casal de Joves s’ha procedit a plantar un Ginkgo.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?