L’Ajuntament impulsa una nova campanya de conscienciació per als propietaris de gossos

IMG-20210317-WA0014

Amb els lemes ‘El gos va amb mi’ i ‘Jo vull els carrers nets’, l’Ajuntament de Cerdanyola impulsa una nova  campanya de conscienciació ciutadana dirigida a les persones propietàries de gossos. “Les caques de gos són un dels problemes més greus d’incivisme que tenim a la ciutat”, recordava l’alcalde Carlos Cordón.  Aquesta campanya se centra en el problema de salubritat i convivència que provoca deixar els excrements i pipins dels gossos a la via pública, parcs, jardins, façanes i mobiliari urbà. L’objectiu és mantenir Cerdanyola neta i resoldre així un dels “problemes endèmics” del municipi. En aquesta línia, Cordón recordava que la neteja de l’espai públic continua sent una de les prioritats del govern municipal. “Però l’esforç ha de ser compartit amb la ciutadania, que ha de ser responsable amb l’espai públic” remarcava l’alcalde.

“Des de l’Ajuntament fem tots els esforços per mantenir l’espai públic net, però necessitem la col·laboració de la ciutadania per fer-se càrrec dels pipins i les caques de les seves mascotes”, demanava la regidora d’Espai Públic, serveis Urbans i Manteniment de Proximitat, Eulàlia Mimó. La campanya, que recorda l’obligació de recollir les caques del gos i de diluir els seus pipins per prevenir les males olors i la corrosió del mobiliari urbà, s’iniciarà el 22 de març i durarà fins el 18 d’abril. La iniciativa comptarà amb dos educadors ambientals que recorreran la ciutat informant i conscienciant sobre aquesta problemàtica i repartiran 3.000 kits que consten d’una bossa reutilitzable de cotó, dispensador de bosses ecològic, un paquet de bosses biodegradables i una ampolla reutilitzable per barrejar aigua i vinagre. Els dijous i els divendres de la campanya els educadors ambientals passejaran pels diferents barris de la ciutat repartint el material als propietaris de gossos, i els dissabtes i diumenges s’establiran amb una carpa a diferents punts de la ciutat.

Actualment l’ordenança de via pública estableix que s’ha d’evitar que els animals domèstics deixin les seves deposicions a la via pública i que de qualsevol acció que embruti la via pública, produïda per animals domèstics, en seran directament responsables les persones que els condueixin i, de forma subsidiària, els seus propietaris. Aquests estan obligades a recollir i retirar els excrements, considerant com a infracció el fet de deixar les deposicions dels animals domèstics a la via pública, amb una multa aplicable de 60 euros. “En paral.lel s’està treballant per actualitzar una ordenança de civisme que tenim molt desfasada”, avançava el batlle.

Punts informatius campanya

La parella d’informadors/es estarà activa de dijous a diumenge del 25 de març al 18 d’abril.

-Els dijous i divendres es desplaçaran caminant per diferents zones de la ciutat entre les 17 i les 21 hores. “Els educadors aniran a zones on s’han detectat més incidències”, explicava Mimó.

25/3/21 – Zona Canaletes

26/3/21 – Zona de Serraperera i avinguda d’Espanya

1/4/21 – Zona de Can Xarau, Riu Sec i carretera de Barcelona

2/4/21 – Zona de Les Fontetes

-Els dissabtes i diumenges s’instal·larà una carpa fixa entre les 9h i les 13h

27/3/21 – Plaça del Pla de les Alzines (Mercat Fontetes)

28/3/21 – Plaça Abat Oliba

3/4/21 – Plaça Mercat Serraperera

4/4/21 – Plaça Abat Oliba

10/4/21 – Plaça del Pi (Bellaterra)

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?