L’Ajuntament espera retirar un centenar de soques d’arbres aquest any

WhatsApp Image 2023-10-11 at 17.09.05

Segueixen en marxa els treballs de jardineria per rebaixar les soques dels arbres tallats a la ciutat. Durant el 2023, l’Ajuntament espera poder rebaixar un centenar de soques per millorar l’accessibilitat de les voreres.

Aquestes tasques s’estan duent a terme principalment en voreres estretes en les quals la normativa d’accessibilitat no permet replantar els arbres perquè aquests dificulten la mobilitat de les persones. En una primera actuació es va treballar al barri del Pont Vell a on es van rebaixar onze soques i una quinzena més a l’avinguda Europa. Actualment, s’ha començat a retirar una quarantena de soques a diferents carrers del barri Serraparera a on es té previst continuar durant una tercera actuació que contempla trenta soques més abans d’acabar l’any.

Broca especial connectada a un tractor

La rebaixa de les soques dels arbres tallats es recull en el nou contracte de jardineria i és dur a terme amb una broca especial connectada a un tractor. L’acció de la broca desgasta i estella la soca fins a baixar per sota de la cota de paviment. Una vegada rebaixada la soca, els treballadors procedeixen a enrasar l’escocell amb sauló per evitar caigudes abans no es faci l’obra de pavimentació.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?