L’Ajuntament de Cerdanyola obté el Distintiu SG CITY 50-50 per la Igualtat de Gènere

WhatsApp Image 2023-04-01 at 08.50.51

Cerdanyola del Vallès ja forma part de la comunitat de ciutats amb el Distintiu per la Igualtat de Gènere. L’Ajuntament ha rebut de mans de l’associació Forgender Seal el Distintiu per la Igualtat de Gènere SG CITY 50-50 amb una puntuació que situa la ciutat en el nivell avançat. “Aquest distintiu és molt important per nosaltres perquè com a Ajuntament tenim el compromís de garantir que les polítiques públiques que desenvolupem tinguin la major perspectiva feminista possible”, remarcava Pepi Rivera, Primera Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Cerdanyola.

La Norma SG CITY 50-50 és la primera eina que permet implantar, avaluar i certificar un sistema de gestió a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit dels governs locals. Durant els propers dos anys, l’Ajuntament de Cerdanyola haurà d’implementar les accions recollides al Pla de Compromís que ha elaborat en favor de la transversalització de la perspectiva de gènere, tant a nivell intern com a les seves polítiques públiques. “La cerificació és un procés voluntari i demostra el compromís del govern de Cerdanyola en la igualttat de gènere”, assegurava la presidenta de Forgender Seal, Marta Macias. La certificació inclou una primera avaluació on l’Ajuntament va treure una bona puntuació i una segona fase amb el que es compromet a fer el consistori en els propers dos anys. “L’Ajuntament ha estat ambiciós i farà un esforç en la mirada holística de perspectiva de gènere en totes les competències municipals i també crearà espais d’empoderament per a dones”, anunciava Macias.

Algunes de les fites que incorpora el Distintiu són la millora de les competències de gestió municipal i potenciar les capacitats tècniques i polítiques cap a la igualtat, facilitar la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals i una oportunitat per corregir pràctiques de caràcter discriminatori i relacions de poder injustes.

Primera certificació d’àmbit internacional

“La norma SG CITY 50-50 és la primera certificació d’àmbit internacional que permet implantar un sistema de gestió per avaluar i certificar el compromís dels governs municipals a favor de la igualtat de gènere”, remarcava la primera tinent d’alcalde, Pepi Rivera. Mitjançant el procés de certificació, el govern local rep el Distintiu a favor de la igualtat de gènere, que esdevé un segell de confiança que s’obté per primer cop a partir dels compromisos assumits pel govern local. Per a ella, el treball de revisió de les polítiques que realitza l’Ajuntament és clau: “Volem avançar en polítiques feministes i adaptar-nos a les noves realitats, així com avaluar-nos de forma permanent per millorar i esdevenir més eficaces i efectives”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?