L’AFA Fontetes exigeix a la Generalitat que realitzi les obres “necessàries i pendents” a l’escola

fontetes

Malgrat l’oposició de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Les Fontetes, els Serveis Territorials del Departament d’Educació s’han traslladat a la planta superior de l’edifici d’Educació Infantil. Ara, mitjançant un comunitat, les famílies exigeixen a Educació que “assumeixi la seva responsabilitat” i realitzi a l’escola “totes les obres necessàries i urgents, les que estan pendents des de fa anys, i les que ara s’han fet necessàries a causa dels canvis imposats”. Però defensen que “les actuacions s’han de pensar abans” i s’han de “realitzar durant les vacances, sense interferir amb les activitats d’aprenentatge” dels infants.

La comunitat educativa de l’escola va presentar tres propostes alternatives d’ubicació del Serveis Educatiu al centre sense haver de desmuntar aules en ús i el director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, es va comprometre a analitzar-les.  “Després de setmanes de silenci, just abans de les vacances de Nadal, ens informà que descartava les nostres propostes perquè no complien els requisits del Servei Educatiu”, explica l’AFA. Així,  durant les vacances de Nadal es van fer les obres menors per transformar les aules en oficines, però “no s’ha fet res” per assegurar que els espais que queden a disposició de l’escola siguin aptes per acollir les activitats que abans es feien a la planta que ara ocupen els Serveis Educatius. A més, les famílies critiquen que “en la presa de decisió no s’han considerat mai les necessitats i les emocions dels infants, convertits en números, igual que els espais de construcció, art, teatre, anglès i plàstica semblen quedar reduïts a metres quadrats, sense cap valor afegit, ni material ni emocional”. Per sort, asseguren, a l’escola Fontetes tenen mestres i altres treballadores compromeses amb les criatures i el projecte educatiu: “Elles han fet el possible per salvaguardar tot el material expulsat de les aules i per reproduir els espais d’arts, construccions, anglès i plàstica en part dins les aules base i en part en altres aules que fins ara havien tingut un altre ús”.

Redacció


Banner Ficcions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?