La zona blava passarà a ser taronja i gratuïta a partir de l’1 de setembre

portada

El Ple ha aprovat  -amb l’abstenció d’ERC, Guanyem, Junts i PP- suspendre provisionalment  la prestació el servei de l’estacionament amb control horari limitat ‘zona blava’ a partir de l’1 de setembre, fins que s’aprovi definitivament el projecte d’establiment i reglament del servei públic de l’estacionament amb control horari limitat “zona taronja” i com a màxim durant el termini d’1 any. Així, l’Ajuntament reconvertirà la zona Blava actual de pagament en zona taronja amb estacionament igualment limitat en el temps (màxim 90 minuts) però totalment gratuït a partir de l’1 de setembre.

Com funcionarà?

El nou sistema d’estacionament segueix fomentant la rotació de vehicles per dinamitzar el comerç local i ho fa sense que això suposi un perjudici econòmic per a la ciutadania. Davant la crisis sanitària i en conseqüència econòmica, el govern municipal segueix treballant en dur a terme actuacions que ajudin a millorar l’activitat econòmica local i especialment del petit comerç alhora d’ajudar també a la ciutadania.

L’horari de la Zona Taronja serà de 9h a 13h i de 16h a 20h de dilluns a divendres i de 9h a 14h els dissabtes. Per fer ús d’aquestes places serà necessari descarregar-se l’aplicació ‘Parkunload’, disponible per a dispositius Android i iOS. A través d’aquest sistema es podrà obtenir el tiquet d’estacionament i es podrà consultar en temps real les places d’aparcament disponibles de la Zona Taronja.

Des de l’Ajuntament ja s’està treballant per convertir les actuals places de Zona Blava, que deixarà de funcionar el 31 de juliol, en places de Zona Taronja, que entrarà en funcionament l’1 de setembre.

“El projecte, que té el màxim consens del món econòmic, té com a objectiu dinamitzar el comerç i l’hostaleria local sense que això suposi un perjudici econòmic per a la ciutadania, explicava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez. En aquest sentit, Cerdanyola “oferirà uns comerços més atractius per la gratuïtat de l’aparcament que afavoriran la malparada economia en la qual es troba ara el comerç i l’hosteleria local”.  A Rubí “el projecte ha tingut una bona rebuda”, recordava Manuel Buenaño (PP), que explicava que la zona blava suposa un excedent de 172.000 euros que són el 44% dels ingressos de Cerdanyola Promocions. “És un cop molt dur per a l’empresa municipal, què pensen fer amb ella?”, preguntava el portaveu popular. Un dubte que compartia tota l’oposició. “És una mesura que agradarà als sectors econòmics i a la ciutadania, però ens genera dubtes.  Com es compensaran aquests ingressos? També ens grinyola el concepte de prova pilot”, apuntava Joan Sánchez (Junts). “Creiem que aportarà beneficis a la ciutadania i als comerciants. Estarem a l’expectativa de la prova pilot”, assegurava Isaac Martínez (En Comú Podem). “Aquesta proposta està desmuntant una eina per recuperar els serveis públics. Les proves pilot tenen un pla i nosaltres no el coneixem”, reclamava Vera Sánchez (Guanyem). “És una mesura per donar suport al comerç i a l’hostaleria, però és insuficient, creiem que en aquestes línia es poden fer moltes més coses”, valorava Sonia Rodríguez (CS). “Tenim moltes més preguntes que certeses. No estem informats de les implicacions que té aquesta suspensió”, indicava Montse Nieto (ERC). “El nostre model d’empresa municipal no dependrà dels ingressos de la zona blava, hem de trobar quins serveis pot oferir”, responia el regidor Javi Sánchez: “Jo crec que la zona naranja ha vingut per a quedar-se, però establim un període d’un any de prova pilot per veure com funciona i anar treballant per millorar-la”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?