
Qui forma el cartell?
El cartell comptarà al cante amb Maria Fernández ‘María Terremoto’ que torna a l’escenari cerdanyolenc tres anys després consagrada com una de les grans figures del flamenc. Al cante també actuaran Alonso Núñez ‘Rancapino Chico’, la gran promesa del flamenc pur dels cants de Cadis, i Julián Estrada, la figura més representativa del cante cordovès. Al toque amb les seves guitarres els acompanyaran el membre de la saga de los ‘Jeros’ Antonio Francisco Carrasco ‘Nono Jero’, el jove guitarra que s’està fent un lloc al món del flamenc, Jesús Sarria, i l’emblemàtic i conegut pels aficionats al flamenc cerdanyolencs Antonio Carrión. “Ja és com de la casa”, remarcava el vicepresident de Cultura de la Casa de Andalucía, Rafael Arjona.
Com a palmeros participaran Manuel Valencia i José Manuel Angulo i al baile sortirà a l’escenari María Dávila i el seu quadre flamenc. “Ella és un orgull per a nosaltres, ha començat a ballar a les classes de l’entitat amb 4 o 5 anys i ha acabat triomfant i fent-se un nom en el ball flamenc”, assegurava Arjona. La cerdanyolenca, formada amb mestres com Merche Esmeralda, Farruquito, Sara Barrero o Vanesa Gálvez és una gran estudiosa del ball flamenc. També ha treballat a la companyia de Rafael Amargo.
El Festival Flamenc Roser de maig – XXXIV Noche del Cante Jondo l’organitza la Casa de Andalucía, està patrocinat per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i compta amb la col·laboració de la Junta de Andalucía i la FECAC (Federación de Entidades de Cultura Andaluza en Catalunya).
Com aconseguir les entrades?
Les entrades tenen un preu de 15 euros i es venen a la Casa de Andalucía (carrer de la Indústria, 22).
Balanç dels 50 anys
“Cerdanyola és una referència en el món del flamenc. Pocs cantaores amb nom i categoria hi haurà que no hagin passat per aquí”, afirmava González durant la presentació de la Noche del Cante Jondo. “Si hem arribat als 50 anys és que alguna cosa s’ha fet bé i tenim les mateixes ganes i il·lusió que els nostres antecessors”, valorava el president, que feia una valoració positiva d’aquestes cinc dècades: “Com a mínim volem continuar amb la mateixa línia que portem fins ara. Hi ha coses que no es poden perdre i el festival és una d’elles”.
“Gràcies a totes les persones que fan possible que la Casa de Andalucía existeixi des de fa 50 anys. La cultura andalusa és molt protagonista a la ciutat i la nostra obligació és seguir apostant i cuidant la cultura i les entitats de Cerdanyola”, destacava l’alcalde Carlos Cordón.