
Les primeres jornades LGTBI, celebrades a Sabadell, van permetre reflexionar sobre les polítiques LGTBI en el món local
Cerdanyola, com a municipi impulsor de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, va participar activament a les primeres jornades LGTBI. La iniciativa va servir per posar en comú, donar a conèixer i reflexionar vers les polítiques LGTBI en el món local.
La regidora de Polítiques d’Igualtat i LGTBI, Elvi Vila, inaugurava la jornada tot destacant que ja són 18 els municipis els que conformen la Xarxa i més els que han expressat el seu desig de formar-hi part. Vila va recordar en el seu discurs de benvinguda que un tret identitari dels municipis integrants de la Xarxa és que “defensem la igualtat com a garant de la lliure expressió de la diversitat, perquè volem acabar amb tots els armaris, tant els materials, com els simbòlics”. Vila va tenir un especial agraïment al moviment LGTBIQ “per la seva valentia, per trencar estigmes, per denunciar injustícies i conquerir llibertats col·lectives”.
18 MUNICIPIS FORMEN LA XARXA
La Xarxa de Municipis LGTBI està formada en l’actualitat per 18 municipis, de les diverses demarcacions de Catalunya, i de diferents tipologies i nombre d’habitants. Uns municipis que apleguen el 37% de la població de Catalunya; unes dades reveladores, si es considera que no fa ni un any del seu naixement. La Xarxa té com una de les seves finalitats principals la de fomentar la incorporació de la perspectiva de gènere i la diversitat LGTBI de manera transversal en el marc de les polítiques públiques i els diversos àmbits de competència; cooperant en la realització de projectes innovadors, possibilitant l’intercanvi d’experiències i projectes de treball, afavorint l’intercanvi i els coneixements entre els governs locals, així com, compartir actuacions i serveis com a model de bones pràctiques per a tots els municipis integrants.
La xarxa està oberta a noves incorporacions i pretén visualitzar el col·lectiu, però també buscar recursos per desplegar la llei que protegeix els seus drets, aprovada al Parlament el 2014. – Redacció