La veu protagonitza l’onzè Cicle de Música de Cambra

Sandra-Perfil

L’onzè cicle de Música de Cambra donarà protagonisme a la veu a través de quatre concerts que permetran viatjar a través de la música assaborint una mostra de diferents estils com ara el pop, rock, ritmes, llatinoamericans, funk o rumba. Les formacions i cantants que hi participaran són Sandra Bautista (20 de febrer), Sous le ciel de Paris (6 de març), Tardes Americanes (13 de març) i Rosa Zaragoza (20 de març). “És un cicle molt consolidat”, destacava el regidor de Cultura, Oscar Pons, que explicava que des del govern es continua apostant per la proposta i per aquest motiu s’ha fet una inversió per millorar els altaveus.

Actuacions en petit format

“Proposem una oferta molt variada i de molta qualitat”, apuntava el tècnic José Antonio Guillen, que recordava que “música de cambra no és només música clàssica, sinó actuacions en petit format”. Tots els concerts començaran els dies esmentats a les 12 h al MAC – Can Domènech. Les entrades seran gratuïtes fins a completar l’aforament. El primer concert anirà a càrrec de Sandra Bautista (20 de febrer), qui acompanyada per tres músics ens proposa un recorregut musical on l’artista ens mostrarà la seva part personal. La cantautora ens portarà el seu darrer disc “Trapezista”, segon treball que conté 10 cançons que graviten entre el pop, rock, ritmes llatinoamericans, funk o rumba.

Sous le ciel de Paris (6 de març) oferirà la seva proposta proposta nova dedicada a la cançó francesa. El cantant Daniel Cerdà i el guitarrista i mandola Raül Costafreda, acompanyats de Manolo López al contrabaix, redescobreixen a grans autors de la cançó francesa com Yves Montand, Georges Moustaki, Michel Fougain, Gilbert Becaud, Georges Brassens, Charles Aznavour, Edith Piaf i el belga Jacques Brel i també autors contemporanis que ja s’estan convertint en clàssics com son Noir Désir o Barbara Pravi amb l’excel·lent “Voilà” finalista d’Eurovisió 2020. “Combinem el so de la guitarra i la mandola, instrument d’origen valencià i típic de les músiques tradicionals. Aportem un estil més mediterrani a la música, però sense perdre el dramatisme que caracteritza la cançó francesa”, explicava Costafreda, veí de Cerdanyola i amb un estudi gravació a Montflorit.

Des de Cerdanyola sorgeix Tardes Americanes (13 de març). Aquest nom fa referència a les trobades musicals d’algunes tardes de dijous, ocasionals al principi, buscades i regulars després de quatre professors de l’Escola de Música Aulos i una alumne. Es tracta d’una proposta nova creada que neix a partir de les primeres zambas del nord-oest argentí i de les zamacuecas de la costa peruana, i que ha anat format un repertori obert a altres ritmes, cubans, brasilers, a més dels argentins i peruans.

Tancarà el cicle Rosa Zaragoza (20 de març), una artista amb una llarga trajectòria que presentarà a Cerdanyola del Vallès el seu nou disc “Pura i senzilla com Abigail”. És un treball que neix del llibre “Poemes hebraics de jueus catalans (segles XI-XV)” d’Eduard Feliu i Mabres i Jaume Riera i Sans. Les harmonies i ritmes creades per cantar aquests poemes ens porten de viatge cap a una altra època on jueus, musulmans i cristians compartien un territori i s’enriquien mútuament de les diferents cultures i músiques.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?