La vacunació contra la covid-19 comença avui a les residències de gent gran

flu-shot-1719334_1920

Les residències de gent gran estan compromeses amb la campanya de vacunació contra la COVID-19 que s’iniciarà avui diumenge arreu del país. Tot i tractar-se d’una setmana especial per la coincidència amb dates tan assenyalades com Nadal i Sant Esteve, els centres han complimentat els fulls de consentiment enviats pel Departament de Salut amb una acceptació molt elevada: un 96% dels usuaris i un 80% dels treballadors es posaran la vacuna, segons un sondeig d’ACRA realitzat d’urgència a una setantena de centres residencials del país.

“Vacunar-se és un acte de responsabilitat i és per això que fem una crida perquè tothom es posi la vacuna”, explica Cinta Pascual, presidenta d’ACRA, que també demana al Departament de Salut que incrementi la campanya informativa per eliminar els possibles dubtes i recels que encara existeixin respecte la vacunació. Des d’ACRA s’està treballant precisament aquesta part comunicativa i formativa entre els associats amb diverses accions que culminaran demà dilluns amb un webinar dirigit a professionals, usuaris i famílies. L’objectiu és conscienciar de la necessitat de vacunació en un entorn extremadament fràgil com el de les residències, on més del 90% de les persones usuàries tenen pluripatologies prèvies associades a la seva situació de dependència. Arribats a aquest punt, cal precisar que les contraindicacions més freqüents de la vacuna tenen a veure amb l’embaràs o la lactància, i això pot ser important en un sector laboral tan feminitzat com el de les residències. Des d’ACRA es considera que sense aquestes situacions, el percentatge de disposició favorable de les professionals envers la vacuna arribaria pràcticament al mateix nivell que el de les persones usuàries.

Tot i la imminència de la vacuna, des d’ACRA es demana al conjunt del sector que no abaixi la guàrdia. “Encara falta temps perquè puguem recuperar la normalitat, i necessitem seguir actuant amb prudència i responsabilitat, complint amb totes les mesures de seguretat com hem fet fins ara”, afegeix Pascual, que es mostra satisfeta pel fet que el sector d’atenció a la gent gran encapçali la vacunació al nostre país després d’un any ple de patiment.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?