La UME ja està desinfectant la residència per a gent gran de Canaletes

462ad80c2a24c1c5e9280ab7506654ea

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ja ha arribat a Cerdanyola i en aquests moments està fent feines de desinfecció a la residència per a Gent Gran de Canaletes. El consistori va demanar la col·laboració de la Unitat d’Emergències de l’Exèrcit per netejar a fons espais d’alta concentració de persones de risc en cas de contagi de la Covid-19.

Tres morts per covid-19 i sis casos positius, eren les xifres d’ahir a la residència de Canaletes

A la residència de gent gran de Canaletes la situació no és diferent a la que es viu aquests dies als altres centres del país. “Ho vivim amb tensió, però la situació està controlada i rebem el suport de les administracions”, explica Guasch. De moment, el centre ha patit tres morts d’usuaris per covid-19 i actualment té sis casos positius que es troben aïllats. “Fem una revisió diària de tots els usuaris i quan salta un símptoma contactem amb l’Agència de Salut Pública i es segueixen els protocols que ells ens marquen”, apuntava Jordi Guasch, membre de direcció i servei de comunicació del grup Pere Mata. En aquests moments la residència té el personal cobert a Cerdanyola -“no hem tingut cap cas positiu de covid-19 entre els treballadors”, indica Guasch- i els professionals compten amb els equips de protecció individuals (EPIS) necessaris. Fa dues setmanes el grup Pere Mata va fer una crida urgent per reforçar la sev aborsa de treball als centres del grup a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la resposta va ser molt positiva.

Comunicació amb els familiars

Des de l’inici de la pandèmia es realitza una comunicació -via correu electrònic- com a mínim a la setmana a tots els familiars. “I després també fem una comunicació més personal amb videotrucades o trucades, que permeten que l’usuari i el seus familiars puguin parlar entre ells”, explica el responsable de Pere Mata. 

També era una petició del Consell Comarcal del Vallès Occidental

A través d’una carta adreçada al conselleria de Treball, Afers socials i Família, Chakir El Homrani, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, sol·licitava la setmana passada que es prenguin les mesures per poder desinfectar les residències de gent gran amb urgència per minvar el perill d’un contagi massiu per la Covid-19. La petició la fan els ajuntaments de Cerdanyola, Terrassa, Sabadell, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Matadepera, Castellbisbal, Castellar del Vallès, Viladecavalls, Badia del Vallès, Rubí i Polinyà. Des dels ajuntaments s’ha incrementat i intensificat les mesures de neteja dels exteriors de les residències de gent gran. Així mateix, junt amb el Consorci de Residus, s’ha implantat un sistema especial de recollida de residus que recull només a les residències i que fa un tractament especial dels residus.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?