La UAB, primera universitat de l’Estat en captació de fons europeus

WhatsApp Image 2024-01-18 at 12.19.37

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha obtingut més de 62 milions d’euros de finançament per a un centenar de projectes de recerca i innovació durant els tres primers anys del programa ‘Horitzó Europa’. Aquesta xifra suposa un 47 % més respecte als primers tres anys del programa anterior i posiciona la Universitat com la primera de l’Estat en captació de fons europeus.

Horitzó Europa és l’instrument fonamental d’inversió en R+D+i pel qual la Unió Europea (UE) busca enfortir les bases científiques i tecnològiques de tots els estats membres i fomentar-ne la competitivitat per al període 2021-2027.

Les dades

Del finançament obtingut els tres primers anys, 50,4 M € corresponen al pilar 1 del programa, Ciència excel·lent. Aquest pilar està destinat a reforçar i ampliar l’excel·lència de la base científica de la UE i engloba tant el finançament del Consell Europeu de Recerca (ERC) a projectes de recerca en la frontera del coneixement dissenyats i dirigits per investigadors com les accions Marie Sklodowska-Curie (MSCA) per al suport al desenvolupament professional del personal investigador. La UAB és també la primera universitat espanyola amb més finançament de l’ERC: 24 projectes han permès la captació de 41,3 M €, un 78 % més que durant el primer trienni de l’Horitzó 2020. Per a les 24 accions MSCA obtingudes la dotació ha estat de 7,41 M €.

Pel que fa al pilar 2 del programa, dedicat als desafiaments globals i la competitivitat industrial europea, l’import captat s’eleva a gairebé 10,3 M € per a un total de 35 projectes, amb especial presència als clústers centrats en Cultura i la Societat Creativa i Inclusiva; Alimentació, Bioeconomia, Recursos Naturals, Agricultura i Medi Ambient; Clima, Energia i Mobilitat i Espai i Industria Digitals. Al pilar 3, que dona suport a la innovació en la creació de mercat i el creixement de pimes innovadores, els fons assolits per a quatre projectes pugen a 1,5 M €.

La UAB referma amb aquestes dades el seu paper com un dels principals agents del sistema de recerca i coneixement, tant a Catalunya com a Espanya, i com un potent pol d’atracció de talent internacional. Amb 4.200 professors i investigadors i més de 40.000 estudiants, la Universitat va ocupar la primera posició de l’Estat, la 60a d’Europa i 149 del món al rànquing QS World University Rankings 2024

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?