La UAB oferirà un títol en intel·ligència artificial el proper curs

143509837_5015734191801221_4537786674207976784_n

Els nous estudis en Intel·ligència Artificial que s’impartiran a l’Escola d’Enginyeria de la UAB a partir del proper curs 2021-2022 ja s’han presentat. Es tracta d’una titulació pròpia de la UAB de 240 crèdits (quatre cursos), que s’impartirà en l’Escola d’Enginyeria íntegrament en anglès i que oferirà 40 places de nou accés a preu públic en espera de l’aprovació definitiva com a títol oficial. Aquesta i altres novetats en l’oferta docent de la UAB per al curs 2021-2022 seran presentades per primera vegada als futurs estudiants a les jornades de portes obertes que, de manera virtual, tindran lloc el divendres 12 i el dissabte 13 de febrer.

L’objectiu dels estudis és formar professionals amb una visió integral de la intel·ligència artificial, capaços de desenvolupar qualsevol tipus de solució basada en IA i de donar resposta als reptes socials de la seva implantació. La posada en marxa de la titulació compta amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya que, mitjançant l’Estratègia Catalonia.AI, aposta pel desplegament de la intel·ligència artificial com una “prioritat del govern i de país” amb la voluntat de convertir Catalunya en un pol tecnològic mundial en tecnologia d’intel·ligència artificial i planteja la necessitat també d’actuar en l’àmbit educatiu per millorar la formació en aquest camp. Així, la Generalitat aportarà 400.000€ els dos primers anys de posada en marxa d’aquesta titulació. El rector Javier Lafuente ha afirmat que aquests estudis “donaran resposta a les necessitats de la societat perquè preparem professionals que ajudaran a canviar el paradigma social” tot avançant “cap a una societat basada en el coneixement”. Segons el rector, els experts en IA són els professionals “més buscats” avui dia a nivell mundial. I, evocant els casos d’altres carreres pioneres de la UAB com van ser Ciències Ambientals o els Estudis Socioculturals de Gènere, Lafuente ha pronosticat que aquesta nova titulació marcarà “un abans i un després” en l’oferta acadèmica de la universitat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?