La UAB impulsa la Setmana de la Innovació

WhatsApp Image 2023-10-15 at 08.57.31

La UAB celebrarà la Setmana de la Innovació del 16 al 20 d’octubre. Una nova iniciativa que impulsa i dona visibilitat a l’ecosistema innovador i emprenedor de la Universitat, a més de connectar-lo amb el teixit empresarial, social i institucional de Catalunya. Durant la setmana es reuniran més de 70 empreses, més de 25 startups i 90 grups d’I+D per realitzar diferents activitats, xerrades i tallers oberts a tota la comunitat del campus de la UAB, mitjans de comunicació i entitats del territori.

La Setmana de la Innovació començarà dilluns a la plaça Cívica amb una mostra de prototips i tecnologies desenvolupades al campus. El 17 d’octubre se celebrarà a l’Hotel Exe Campus una de les activitats centrals, la Fira de la Innovació. La jornada comptarà amb una exhibició de tecnologies i coneixements, una xerrada sobre innovació a càrrec de l’exvicepresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Puigneró, tendències i reptes, reunions bilaterals entre grups d’investigació, startups i empreses i una taula rodona amb empreses biofarmacèutiques com Roche Diagnostics, Ferrer o AbilityPharma. També se celebrarà la sessió de benvinguda a l’Acceleradora Arquímedes, una iniciativa per ajudar a les empreses spinoff de la Universitat a créixer i escalar el seu model de negoci. Aquest mateix dia a la tarda, al Teatre Municipal Can Gomà de Mollet del Vallès tindrà lloc la gala dels Premis Eines 2023. La Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i d’Investigació en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB entregarà els premis als millors projectes de transformació social d’àmbit català, d’àmbit vallesà i d’àmbit local molletà.

L’endemà, dimecres 18 d’octubre, tindrà lloc el tret de sortida de l’Smart Campus Challenges, un programa dirigit a la comunitat UAB que té com a objectiu resoldre els diferents reptes d’innovació de la universitat a través de solucions pròpies.

El 19 d’octubre, a la Facultat de Filosofia i Lletres, la jornada se centrarà a debatre sobre el paper de la intel·ligència artificial en la música a través de diferents tallers sobre creativitat musical i IA. També se celebrarà una taula rodona amb artistes, tecnòlegs i sociòlegs per parlar dels avantatges i inconvenients de l’aplicació de la IA a la música. La jornada acabarà amb un concert amb el cor de la UAB i el pianista i creador Carlos Marigó, que combina el talent del cor amb el sistema ia_muso de Matthew Yee-King, de la Universitat de Londres Goldsmiths, per crear una experiència musical única. El mateix dijous també s’organitzaran portes obertes a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC), un centre únic per la seva activitat, investigació i desenvolupament bàsic i aplicat en micro i nano tecnologies, components y sistemes.

La Setmana de la Innovació finalitzarà el divendres 20 d’octubre, amb la jornada “Ciència i emprenedoria en femení: superem la síndrome de la impostora” a la Sala Teatre de la UAB. La jornada comptarà amb destacades expertes i professionals i girarà al voltant de les limitacions internes i externes amb les quals es troben les investigadores, així com reptes i estratègies per superar la síndrome de la impostora i trencar amb el sostre de vidre.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?