La UAB demana canvis legislatius per poder actuar abans en casos d’assetjament de professors

WhatsApp Image 2023-03-17 at 17.19.50

Els dos casos d’assetjament de professors a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que han ocupat titulars aquests últims dies obliguen a replantejar la manera de respondre davant aquestes situacions. La secretària general de la UAB i responsable de Polítiques d’Igualtat, Esther Zapater, ha donat la raó al conseller Nadal sobre la necessitat “d’adoptar mesures restrictives” quan hi ha una denúncia d’assetjament, però ha avisat que el marc legal no ho permet: “Apartar-lo hauria pogut comportar la nul·litat de tot el procés”.

D’altra banda, respecte el cas del professor de Filologia suspès de sou i feina per abús d’autoritat a diverses doctorands, Zapater ha recordat que es van adoptar diverses cautelars, si bé cap va ser apartar-lo de la docència. D’aquest mateix docent, diverses alumnes de Grau han denunciat haver rebut missatges d’assetjament sexual i han acusat la UAB “de mirar cap a una altra banda”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?