La UAB aposta pels refugis climàtics naturalitzats

WhatsApp Image 2023-07-26 at 11.57.03

Per fer front a les temperatures extremes associades al canvi climàtic, la UAB aposta pels refugis climàtics naturalitzats i ha plantat recentment 150 arbres, 81 dels quals han servit per crear dos nous refugis climàtics al campus: un a la plaça del Coneixement i un altre a la plaça de l’Enginyeria. S’han ubicat en zones que abans eren asfaltades o pendents d’urbanitzar, tot creant espais més naturalitzats que oferiran ombra en les èpoques de més incidència solar.

La UAB ha creat el refugi climàtic de la plaça del Coneixement, amb la plantació de 45 til·lers al llarg d’un passeig de 135 metres que creua la plaça, i també el refugi climàtic de la plaça de l’Enginyeria, que ha transformat una zona de 1.300 m² usada fins ara com a aparcament, on s’hi han plantat 36 castanyers d’Índies i una arbustiva enfiladissa, el gessamí d’estrella. També s’han afegit taules enmig dels arbres. A més de millorar el confort tèrmic, aquests nous indrets esdevindran llocs de trobada i relació entre les persones que formen part de la comunitat universitària, alhora que també tenen el potencial de convertir-se en llocs on desenvolupar projectes d’innovació docent a l’aire lliure. En aquest sentit, l’Espai SiS del campus de la UAB seria un exemple d’espai conquerit al cotxe que ha modificat substancialment l’avinguda de l’Eix Central del campus i ha esdevingut un nou escenari per la interrelació de la comunitat universitària, apropant-la al que es podria considerar l’eix verd configurat per la part central de la riera. El campus de Bellaterra de la UAB té una extensió aproximada de 260 hectàrees, on es troben un total de 4.000 arbres només a les zones verdes (sense comptar els que es troben a l’espai agroforestal del campus), de més de 90 espècies i subespècies diferents, on predominen els pins blancs, lledoners, pollancres i pins pinyers.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?