La UAB aparta un catedràtic de Física condemnat per assetjament sexual

WhatsApp Image 2023-03-15 at 12.46.23

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha apartat de les seves funcions un catedràtic de Física condemnat per assetjament sexual a una estudiant de doctorat a qui dirigia la tesi, com confirmava l’ACN. Segons publica ‘eldiario.es’, l’Audiència de Barcelona ha ratificat la sentència per assetjament sexual en l’àmbit de la funció pública a aquest professor i el condemna a un any i mig de presó i nou d’inhabilitació i li prohibeix apropar-se a la víctima i comunicar-s’hi. En un comunicat, l’equip de govern de la UAB informa que aplicarà “de manera immediata mesures cautelars, atesa la gravetat dels fets provats” i assegura que fins ara no podia actuar.

En el comunicat, la UAB indica que la sentència judicial que condemna el catedràtic deriva “directament” de l’activació del protocol de la universitat per prevenir i actuar contra l’assetjament sexual i la violència masclista i assegura que que ha acompanyat la víctima durant el procés i n’ha evitat “en tot moment la revictimització”.

L’Observatori per a la Igualtat va activar la Comissió Tècnica Assessora (CTA) quan la víctima hi va acudir per denunciar els fets, el 2018. La comissió va traslladar els fets a la Fiscalia, ja que el cas podia ser tractat per la via penal. Segons explica en el comunicat la universitat, un cop el cas va passar a mans de la justícia, la UAB va quedar-ne a disposició i va deixar l’expedient disciplinari en suspens.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?