La Torre Vermella es recuperarà i acollirà l’OAC

IMG_20200630_085656

Si tot va segons les previsions del govern, l’aprovació inicial del pressupost municipal per al 2021 obtindrà la llum verda del ple municipal de demà dijous amb els vots favorables o l’abstenció del govern i quatre grups més. La proposta que demà presentarà el govern contempla uns ingressos de 59.476.936 euros i unes despeses de 58.263.286 euros. “És un pressupost equilibrat i flexible per permetre ajustos davant les incerteses que genera la pandèmia de la covid-19” assegurava el regidor de Finances i Serveis Econòmics, Javier Sánchez.

En l’apartat d’inversions destaquen partides per cobrir pistes del ZEM Fontetes (800.000 euros), aparcaments i nova cambra al Mercat de les Fontetes (600.000 euros), el pla d’adequació de polígons industrials (200.000 euros), la reurbanització fase II a Fontetes (500.000 euros), Serraperera (500.000 euros) i Santa Marcel·lina (770.000 euros) i la reurbanització en fase IV a Martinica (600.000 euros). També són rellevants les inversions per a l’adquisició d’una nova nau de la Brigada Municipal (1’2 milions), la recuperació de la Torre Vermella (550.000 euros) i la rehabilitació de Ca n’Altimira (500.000 euros).

En les properes setmanes començaran les obres per recuperar la Torre Vermella i que sigui la seu de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i una sala d’actes per a ús de la ciutadania. “També acollirà algun servei més que hem d’acabar de concretar”, anunciava l’alcalde Carlos Cordón: “Més enllà dels serveis que s’ubiquin allà, recuperem un espai important i el dignifiquem en un lloc molt estratègic de la ciutat, també amb la intenció que tenim de comprar la Torre Llopis i potenciar aquest eix modernista de la ciutat”.

D’altra banda, a Ca n’Altimira s’està treballant un projecte europeu conjuntament amb la UAB per reconvertir una part de l’equipament en un laboratori d’idees i la resta serà un espai per a la ciutadania. “Sobretot per la gent dels barris dels voltants”, concretava Cordón.

Sense renunciar a cap inversió

“Hem fet un gran esforç per mantenir el projecte d’inversions que tenia aquest govern i també es un esforç dels grups que van donar suport al primer pressupost i pla d’inversions i ara ampliem aquesta majoria. Però també hem hagut de reajustar partides perquè hi ha taxes que no es poden cobrar perquè els serveis no es donen o altres perquè són ajudes directes”, destacava el batlle. “El fet de poder fer ús romanents i la injecció del 2% d’anticipació dels ingressos de l’Estat ens han permès fer un pressupost molt semblant al de l’any passat sense renunciar a cap inversió”, concretava Sánchez.

Acord entre el govern municipal i Ciutadans

Després que ahir es fes públic l’acord entre el govern municipal i Junts per Cerdanyola, avui Ciutadans ha anunciat que també ha arribat a un acord amb l’executiu de Carlos Cordón i que facilitarà l’aprovació inicial del pressupost amb la seva abstenció al ple de demà dijous. Els dos partits remarquen que s’arriba a aquest acord pensant en les necessitats actuals de la ciutadania. En aquest acord, les dues parts han pactat aprovar una dotació pressupostària per incrementar el suport econòmic a les famílies, “modificant les bases d’aquestes ajudes per a maximitzar el nombre de beneficiaris als quals se’ls concedeixi i així ajudar al pagament de tributs com l’IBI i el Tribut Metropolità”. També s’incorporen en l’acord mesures per millorar la celeritat en les concessions de les ajudes COVID-19, desenvolupar el Pla d’Habitatge Municipal, modernitzar els parcs i adaptar-los a la diversitat funcional tot habilitant zones d’ombra en èpoques estivals i zones de màquines per a exercici exterior, realitzar un pla de millora dels polígons industrials amb dotació de 200.000 euros al 2021 i de 100.000 euros entre 2022 i 2023. “Les dues parts també es comprometen a realitzar un control de l’acompliment trimestral dels acords assolits”, destaca el comunicat de la formació taronja.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?