La Taula del Patrimoni denuncia al Síndic de Greuges el deteriorament de la Masia Canaletes

WhatsApp Image 2023-06-12 at 11.57.32

La Taula de Patrimoni de Cerdanyola ha denunciat davant del Síndic de Greuges “la passivitat de l’Ajuntament de Cerdanyola davant l’evident estat de degradació de la Masia Canaletes”. En un comunicat, l’entitat recorda que aquest edifici forma part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de la ciutat i per tant està protegit i els seus propietaris tenen l’obligació legal de mantenir-lo en unes mínimes condicions de conservació.

Eulàlia Mimó: “Hem obert un expedient disciplinari perquè el propietari repari el que hagi de reparar”
Malgrat les mesures de protecció establertes en totes aquestes normatives legals, en aquest moment l’estat d’aquesta masia, del segle XV, és ruïnós i bona part del seu sostre està totalment enfonsat, destaca la Taula de Patrimoni. “Bona part de la part esfondrada no està catalogada, però igualment hem obert un expedient disciplinari perquè el propietari repari el que hagi de reparar”, assegura la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó, que apunta que aquest enfonsament va començar fa anys. “Crec que nosaltres som el govern que més s’ha interessat per aquesta masia, ja que hem intentat comprar una part de la finca”, assegura la regidora.

En l’escrit presentat al Síndic de Greuges la Taula denuncia la falta de resposta de l’Ajuntament a les dues instàncies presentades amb data 15 de setembre i 7 d’octubre de 2022 on sol·licitaven a l’Ajuntament que assumís la funció de supervisió que li pertoca i posés en marxa les accions necessàries per garantir el correcte estat de conservació de la Masia. Per contra, Mimó assegura que s’ha reunit dues vegades amb l’entitat i allà ja es va respondre a les preguntes que plantejaven. “Com es va insistir en les respostes per escrit la setmana passada els hi vam enviar tot per escrit”, defensa la regidora.

Els membres de la taula manifesten la seva intenció de seguir de prop aquest tema, de posar en marxa les accions divulgatives que siguin necessàries per difondre aquesta situació entre la població i tornen a manifestar la necessitat d’actualitzar de forma urgent el Catàleg de Protecció Arquitectònic de Cerdanyola. També es plantegen la possibilitat, si l’Ajuntament no actua, de demanar a alguna altra administració que ho faci, de forma subrogada, tal i com la legislació actual preveu.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?