La Taula de Patrimoni denuncia la lentitud en resoldre els temes pendents

WhatsApp Image 2023-01-19 at 08.20.54

La Taula de Patrimoni de Cerdanyola vol començar l’any tot refermant els objectius comuns de les entitats que la conformen. També volen informar a les persones que puguin estar interessades en tenir aquesta informació sobre com evolucionen les converses mantingudes durant l’any passat amb l’Ajuntament. “És una greu manca d’agilitat a l’hora de donar resposta a les demandes que, en alguns casos, fa ja quatre anys que estan plantejades”, destaquen en un comunicat, on constaten “una evident manca de coordinació entre les regidories afectades així com una possible sobrecàrrega de treball en els funcionaris d’aquestes regidories”. Una realitat que, segons l’entitat, acaba suposant “greus prejudicis al patrimoni cultural local”.

Però malgrat aquesta situació, posen en valor “la plena disponibilitat” de tots els membres de la regidoria de Cultura per parlar i intercanviar punts de vista: “No dubtem de la seva sincera disponibilitat i voluntat per resoldre els temes plantejats, en els quals -aparentment- estem tots d’acord. Per això resulta doblement frustrant la exasperant lentitud en emetre respostes o solucions en qualsevol dels temes que hi ha a sobre de la taula”. Entre aquestes temes, destaquen la semanda de creació d’un òrgan municipal per a la conservació del patrimoni, l’actualització del catàleg de patrimoni i propostes concretes per desenvolupar el Parc històric i arqueològic de Cerdanyola. En aquest sentit, reclamen que si hi ha problemes de sobrecàrrega de treball es solventin posant els mitjans necessaris on calgui, que es millori l’evident manca de coordinació entre les regidories i que es donin “respostes en el sentit que sigui”.

La Taula de Patrimoni reafirma la seva voluntat de diàleg i col·laboració i properament farà públic un calendari de xerrades i activitats per començar a aprofundir en el detall, evolució i en les nostres propostes dels diferents punts que formen part de la llista de peticions traslladades en el seu dia tant a l’alcalde com als grups municipals de l’Ajuntament.

Una entitat d’entitats

La Taula de Patrimoni de Cerdanyola és una “entitat d’entitats”, integrada per sis associacions que es van unir per sumar esforços i actuar com a interlocutor únic amb l’Ajuntament de Cerdanyola en una sèrie de temes que tenen en comú, i també amb la voluntat d’identificar el patrimoni cultural i vetllar i treballar per a la seva recuperació i preservació.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?