La tarifa metropolitana d’aigua augmenta un 4%

water-2825771_1920

El Consell Metropolitàha aprovat inicialment la tarifa d’aigua potable per als 23 municipis abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua, SA. L’augment aprovat significarà, de mitjana, un increment de 0,60 € mensuals per a cada família.

Els usuaris veuran aquest any un increment d’un 4,02%, que és inferior a la proposta inicial de l’empresa concessionària. “Amb la nova tarifa responem a compromisos obligats: als acords laborals, a l’augment de l’IPC i al preu de l’energia, i també a compromisos de futur: ampliem inversions posant al dia les nostres infraestructures i augmentem polítiques socials via la tarifa”, explica Eloi Badia, vicepresident d’Ecologia de l’AMB. La proposta de la tarifa acordada s’ha vist molt afectada pel creixement de l’IPC, que durant el darrer any ha pujat un 6,5% i que avui continua augmentant a un ritme sense precedents. Malgrat això, l’augment final en el rebut de l’aigua s’ha mantingut per sota d’aquest índex, i continua per sota del preu que els usuaris pagaven el 2015, ja que durant els darrers anys l’AMB havia acordat diverses reduccions i congelacions dels preus.

Primera pujada en set anys

L’AMB no apujava les tarifes de l’aigua des del 2015. L’any 2016 (-2,40%) i el 2018 (-1,65%) s’hi van aplicar rebaixes. L’any 2019 la tarifa es va congelar i el 2020 l’AMB va aplicar una rebaixa del 4,95%. El 2021, el preu del rebut es va tornar a congelar.

S’estenen les tarifes socials a 17.000 famílies més

L’AMB també estableix que la companyia operadora fixi un conjunt de prestacions socials, destinades a garantir l’accés a l’aigua a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica per tal que puguin consumir el volum d’aigua que l’OMS estableix com a consum de primera necessitat i estàndard.

Aquest any, més de 70.000 famílies vulnerables de l’àrea metropolitana de Barcelona podran beneficiar-se d’una bonificació del 100% en els dos primers trams de la factura de l’aigua.  La tarifa social de l’aigua s’amplia per acollir 17.000 famílies més, que se sumen a les 53.000 que actualment ja se’n beneficien. Això representarà el 5,5 % del total d’usuaris domèstics dels municipis abastits per ABEMCIA al final del període.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?