La Tardor Solidària proposa diverses activitats

WhatsApp Image 2022-10-31 at 09.12.00

Amb la tardor arriba una nova edició de la Tardor Solidària “Tots els mons al MAC”, que enguany arriba a la XI edició. El programa proposa diverses activitats artístiques envers els DDHH, des d’exposicions fins a col·loquis, cinema i teatre. En aquesta edició es parlarà, des d’una perspectiva local-global, de drets sexuals i reproductius, la pau, la diversitat cultural, el racisme i la cooperació internacional.

El tret de sortida de la Tardor Solidària serà el dia 5 de novembre a les 11:30 h al Museu d’Art de Cerdanyola. L’acte consistirà en la lectura teatralitzada de l’adaptació poètica realitzada per Joan Oliver de Pregària de guerra, obra de l’autor Mark Twain, a càrrec de la Universitat Internacional de la Pau. A continuació, es farà un vermut-col·loqui impulsat per les entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació i dinamitzat per Neus Sotomayor, presidenta de la Universitat Internacional de la Pau. L’Associació per al Desenvolupament de la Infància en Àfrica (ADIA), que també forma part de l’esmentat consell, participarà en el col·loqui amb la lectura d’un poema d’en Alemu Tebeje, escriptor i activista de drets humans.

Les entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació són les protagonistes del programa d’enguany, que inclou diverses activitats vinculades a la seva experiència en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i als drets humans.

El programa
Trencant fronteres Internes. Institut de les Desigualtats. 15 novembre – 15 desembre. Mostra comissariada per Plataforma Fruita amb Justícia Social que presenta els retrats de la fotoperiodista Mireia Comas i els testimonis de disset temporeres a Lleida. Lloc: Biblioteca Central de Cerdanyola

Un dia quotidià a la regió de Tigray, Etiòpia
Associació per al Desenvolupament de la Infància d’Àfrica. Fins al 13 novembre. Aquesta exposició fotogràfica presenta la trajectòria dels diversos projectes desenvolupats al llarg de més de dues dècades i la vida quotidiana d’una població de la banya d’Àfrica. Etiòpia: la regió de Tigray.

Taller familiar de Còmic i DDHH. Creu Roja
16 de desembre. 18 h. Tot aprenent el llenguatge del còmic i les seves tècniques d’elaboració, es reflexiona sobre les accions que es poden portar a terme des de l’àmbit local per tal d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Descobrint Burkina Faso. Associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU). 20 de desembre. 18 h. L’escriptora Conxita Tarruel presentarà el seu llibre Lakora i el Griot, el qual recull els seus relats dels viatges que va fer a Benín i a Burkina Faso entre el 2017 i el 2019. A continuació, Mercè Burguès, vocal de cooperació internacional d’ACAU, presentarà l’entitat i els 25 d’anys d’ACAU a Burkina Faso.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?