‘La solitud del pianista’, nova novel·la de M. Victòria Lovaina

LA SOLITUD DEL PIANISTA-1

Ja es pot trobar a les llibreries ‘La solitud del pianista’ (Roca editorial), la darrera novel·la de la cerdanyolenca Maria Victòria Lovaina. La ciutat dels prodigis, dels obrers, dels sindicalistes, dels amants de la música apareix en aquesta noveŀla que retrata la Barcelona des de 1900 fins al 2000 a través d’una saga familiar. “Ens trobem davant la novel·la que revolucionarà el panorama actual com va fer, al seu dia, La verdad sobre el caso Savolta? El lector en tancar el llibre contestarà: sí!”, assegura Ramón Villa García (Zenda Libros).

 En Mikhaïl adora el seu avi Vador, amb qui té una connexió molt especial: per a tots dos, el piano és la seva pròpia essència. En el norantè aniversari d’en Vador, en Mikhaïl el porta a un concert i es muda durant quinze dies a casa de l’avi per preparar la seva següent actuació. Quinze dies en què el jove descobrirà els secrets més ben guardats de la família, les disputes més arrelades. A través del record d’en Vador, en Mikhaïl passejarà pels carrers de la Barcelona republicana, viatjarà rumb al Nou Món en un vaixell que va naufragar i entendrà el que significa guanyar-se la vida en un país que no és el teu i del qual has de fugir quan esclata la Primera Guerra Mundial.

Si La solitud del pianista fos música, seria un Nocturn de Chopin com els que Mikhaíl practica i practica al piano del seu avi Vador a la casa de Vallvidrera i amb què Maria Victòria Lovaina marca el ritme d’aquesta novel·la coral ambientada a la Barcelona de principis del segle XX.

Qui és?

Maria Victòria Lovaina i Ruiz (Barcelona, 1959) és mestra i pedagoga de formació; ha exercit la docència en un institut públic. Ha impartit uns quants cursos a l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat contes i narracions curtes com Ernesta, Hivern a Roma, Veu de sucre, L’home que camina, guanyadores de diferents premis literaris. El seu relat Cara de peix va obtenir el Premi Tinet 2018. Ha publicat les novel·les Amb ulls de nina (2008),Dietari de les Gorges (2009), Pell de gat (2013),El rellotge de doble esfera (2018)i L’esquerda de l’àngel (2018).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?