La setena fira Orienta Cerdanyola es trasllada a Can Xarau

WhatsApp Image 2024-02-01 at 12.48.55

L’Orienta Cerdanyola, la fira de recursos adreçada a joves que finalitzen l’ESO a la ciutat, serà una nova oportunitat per conèixer l’oferta formativa del territori el 14 i el 15 de febrer (de 9 a 14.30 hores). La proposta, que enguany es trasllada a la plaça de davant el Pavelló Municipal Can Xarau-Paco Arpide, recollirà les diferents opcions existents, tant la formació acadèmica com la vinculada al món de l’empresa. Des l’organització preveuen la participació de 600 joves.

L’Orienta Cerdanyola forma part del Projecte Educatiu de la ciutat i complementa el treball d’acompanyament a la transició entre l’educació obligatòria i la postobligatòria que es fa als centres educatius del municipi. Aquest acompanyament té com a objectiu la lluita contra l’abandonament escolar prematur. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Pilar Adell, destacava que “hem d’aconseguir reduir el nombre de joves menors de 24 anys que abandonen els estudis sense haver aconseguit, com a mínim, una titulació postobligatòria”.

17 estands participants

En aquesta edició participen en el projecte OrientaCerdanyola els cinc instituts públics (Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó i Pere Calders), els centres concertats FEDAC, Montserrat i Escaladei, el CEE-CFT Flor de Maig i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC). A més, la regidora de Joventut, Andrea Borrego, explicava que enguany es comptarà 17 estands (Institut Jaume Mimó, Institut Banús, Institut Forat del vent, Institut Gorgs, Institut Pere Calders, CEE-CFT Flor de Maig, CFA l’Alzina, Escola VITAE Cerdanyola, Servei de Promoció Econòmica, Casal de joves, SAI/CIARD, Consorci per a la Normalització Lingüística, UAB, Fundació UAB, Centre de Noves Oportunitats Vallès Occidental, Eurecat i Consell Comarcal del Vallès Occidental). “Hi ha una gran oferta a la comarca, però de vegades els nois i noies no saben que hi ha aquesta possibilitat i costa que surtin de Cerdanyola”, apuntava la tècnica d’Orientació i de l’Oficina Jove, Anna Martín. “Hem de fer entendre a les famílies que anar a estudiar formació professional a Barberà, Sabadell o Barcelona també és una opció”, afegia la tècnica d’Educació Maria Soler.

Gimcana amb premis

Per dinamitzar la visita dels joves a la fira i assegurar-se que tenen la informació, el Casal de Joves ha preparat una gimcana. Entre tots els es sortejarà un patinet elèctric i un casc. Per fomentar la participació en l’avaluació de les activitats per parts dels joves, també se sortejaran dos auriculars.

Com a novetat, en aquesta edició de la fira es disposarà d’un espai diferenciat amb informació general sobre itineraris, àmbits professionals i punts d’assessorament.

Les diferents fases

La primera fase de l’Orienta Cerdanyola són les xerrades d’autoconeixement que s’han realitzat entre els mesos d’octubre i desembre a tots els centres a càrrec d’una empresa especialitzada. Els centres tenen a la seva disposició material per treballar l’orientació en aquesta primera fase, disponible a www.cerdanyola.cat/joventut/orientacerdanyola perquè professorat i alumnat disposin de recursos que ajudin en el procés de presa de decisió.

La segona fase de l’OrientaCerdanyola són els monogràfics adreçats a l’alumnat i la Fira d’Orientació. Precisament una de les novetats d’aquesta edició és la separació entre els monogràfics adreçats a l’alumnat -que tindran lloc aquest dijous i divendres 1 i 2 de febrer- i la fira del 14 i 15 de febrer. “Ho hem canviat perquè així els nois i noies puguin investigar les opcions que tenen abans d’anar a la fira, ja que els monogràfics donen una informació més general i després els professors han de treballar amb els alumnes al centre de manera individual”, apuntava Martín.

La tercera fase són les xerrades específiques als instituts. Entre febrer i març, la directora de continguts d’UnPortal ofereix als centres xerrades sobre el funcionament del recurs per facilitar la recerca de l’oferta formativa.  Està previst també el desenvolupament de les xerrades per famílies, a demanda de cada centre, on s’informa del procés que estan realitzant els seus fills i filles i es dona informació sobre els itineraris i recursos disponibles. Igualment, aquest curs, durant el mes de març, es farà una xerrada general presencial al casal de joves perquè qualsevol família del municipi tingui també accés a la informació.

A demanda dels instituts, les orientadores del Casal de Joves faran assessoraments individuals per atendre les qüestions concretes de cada grup classe al març i a l’abril.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?