
L’edifici de l’antiga biblioteca acull a les 18.30 hores la presentació d’un procés participatiu que s’allargarà fins al mes de juny
La primera fase del procés participatiu per decidir el futur de Ca n’Altimira va establir un document marc que estableix que l’equipament ha de ser de gestió pública i amb espais polivalents per a un ús multifuncional. Avui, amb la presentació de la segona fase, el procés participatiu s’obre a la ciutadania després d’un inici de caràcter intern. “Podríem haver fet una proposta d’usos i arribar a un acord polític, però pel valor de referència que té Ca n’Altimira volíem un procés de construcció col·lectiva del nou equipament per implicar la ciutadania al màxim”, remarcava l’alcalde Carles Escolà.
ESPAI QUE DONI RESPOSTA ALS DIFERENTS INTERESSOS QUE COEXISTEIXEN
La informació que generi el procés es podrà consultar al web www.cerdanyola.cat/canaltimira i al propi edifici de Ca n’Altimira -estarà obert tots els dimarts i els djous de 17 a 20 hores-, que acull una exposició sobre l’equipament, recollirà les opinions de la ciutadania i serà la seu de les diferents activitats participatives. A la segona fase, que ha de definir els usos de l’equipament, es tracta d’aglutinar “els diferents sabers de la ciutat, és a dir, el ciutadà, el tècnic i l’associatiu i que interactuïn entre ells perquè Ca n’Altimira sigui un espai que doni resposta a aquests interessos que coexisteixen”, explicava el regidor de Transparència i Bon Govern, Maurici Jaumandreu.
La segona fase del procés contempla espais de participació on es faran entrevistes sectorials dels diferents consells de la ciutat i després es recollirà i ordenarà tota la informació obtinguda. Després serà el moment de tallers participatius en els quals es treballarà per col·locar sobre plànol i maqueta aquests interessos en el pla funcional, segons explicava el tècnic responsable de Participació, Isaac Comas. També hi haurà jornades de formació i capacitació que seran espais de transferència d’informació sobre aspectes interessants del procés. Paral·lelament es crearà un espai de seguiment del procés format per aquelles persones més implicades, en el qual també hi participaran tècnics i polítics.
NO SERÀ UNA VOTACIÓ I AL 2018 LES OBRES DE REMODELACIÓ HAURIEN DE COMENÇAR
Qualsevol votació implica que una proposta guanya i una altra perd. Per aquest motiu, anunciava Comas, el procés participatiu de Ca n’Altimira no serà una votació. “El que s’ha volgut reforçar és la idea de màxim consens, per tant, el procés no acabarà en una votació sinó en una suma d’interessos”, matisava Comas.
Així, al mes de juny hauran d’estar decidits els usos i interessos que tindran cabuda a l’edifici i al juliol s’iniciarà una tercera i última fase en la que s’haurà de decidir com encabir aquests interessos en els espais de l’edifici. Les previsions del govern municipal són que abans de les vacances s’agost el pla funcional estigui enllestit perquè des d’Urbanisme es pugui encarregar el projecte executiu i que al 2018 comencin les obres. En aquest sentit, Jaumandreu avançava que la proposta de pressupost del govern municipal incorpora una partida d’1’5 milions d’euros per a la remodelació de Ca n’Altimira. “Però aquesta xifra és només un càlcul orientatiu que ha fet Urbanisme pels metres quadrats que té l’edifici”, puntualitzava el regidor.
El futur de Ca n’Altimira ha despertat molt interès i per al govern municipal el més important és que “sigui com sigui, qualsevol ciutadà podrà participar i implicar-se activament en el procés”. – N.Ferrer