La sala Enric Granados acull tallers sobre l’horta ecològica

WhatsApp Image 2023-10-20 at 08.33.53(1)

En el marc del programa Alimentem Collserola, l’Ajuntament i el Parc de Collserola, han organitzat un cicle de tallers al voltant de l’horta ecològica. Els tallers, que es duran a terme a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola, se centraran en l’hort ecològic tractant temes com ara l’autoconsum, la fertilitat i el compostatge. També està previst el taller infantil Recicl’hort perquè els més petits aprenguin a fer un hort urbà a petita escala. A més, la Biblioteca Central de Cerdanyola organitzarà la mostra bibliogràfica sobre horta ecològica.

Aquest cicle de tallers i formacions és una iniciativa sorgida en el marc del programa Alimentem Collserola que és dur a terme en col·laboració entre el Parc Natural de Collserola i els Ajuntaments que formen part d’ell. La finalitat del programa és promoure la transició agroecològica a Collserola. En aquest àmbit, les formacions sobre horta ecològica volen promoure i fer valdre l’agricultura d’autoconsum i fomentar l’educació agroecològica entre la ciutadania.

Per participar en els tallers cal inscripció prèvia trucant al 93 580 88 88 ext. 3736 (horari de 9 a 14 h) o enviant un missatge al correu electrònic mediambient@cerdanyola.cat

21 d’octubre, d’11 a 13 h
Taller L’hort ecològic d’autoconsum
Formació per aprendre les bases per a gestionar un hort ecològic familiar. Dirigit tant a persones que s’estan introduint en la temàtica com a persones que ja tenen un hort i volen resoldre dubtes i problemàtiques.

9 de novembre, d’17:30 a 19 h
Taller infantil Recicl’hort
Taller de creació d’un hort urbà a petita escala per cadascú dels participants utilitzant materials reciclats i reutilitzats. Amb aquesta activitat, els infants aprendran a classificar les fruites i hortalisses segons la temporada i a reutilitzar materials per a la creació d’un hort.

18 de novembre, d’11 a 13 h
Taller Fertilitat i compostatge a l’Hort Ecològic
Formació específica per adquirir els coneixements bàsics sobre com millorar la fertilitat del sòl i aprendre a fer compost. La fertilitat de la terra condiciona el desenvolupament de les plantes de l’hort, les fa més fortes i més resistents a possibles atacs de fongs, paràsits o d’altres malalties.

Del 20 d’octubre al 18 de novembre
Mostra bibliogràfica sobre l’horta ecologia
Sala -1 de la Biblioteca Central de Cerdanyola

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?