La roba interior dels segles XIX al XXI arriba a Ca n’Oliver

0bb2d4215d5de184c10e9f50ee1d9553

Més de dos segles d’història a través de la roba interior és el viatge que proposa el Museu de Ca n’Oliver. La mostra ‘Intimitats. La roba interior dels segles XIX al XXI’, comissariada i produïda pel Museu de Badalona i l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, s’inaugurarà aquest divendres a les 18.30 hores.

Més d’un centenar de peces femenines i masculines procedents dels propis fons del Museu de Badalona, del Museu Tomàs Balvey de Cardedeu i de col·leccions particulars, que descobriran l’evolució de peces encara habituals (calces, calçotets, mitges, combinacions, entre d’altres), però també d’altres que han caigut en desús però van tenir un paper fonamental en el vestuari dels nostres avis (lligacames masculines, cinturó sanitari o draps higiènics). ‘Intimitats’ també incorpora embolcalls i elements gràfics relacionats amb la roba interior, així com un ampli recull d’imatges que es podran veure en format digital a través de diverses pantalles. Els continguts de la mostra s’han estructurat en sis espais que corresponen a sis èpoques: La intimitat augmentada (1800 – 1880; La intimitat encotillada (1880-1914); La intimitat al descobert (1914-1940); La intimitat exuberant censurada (1940-1960); La intimitat alliberada (1960-1990); i La intimitat exhibida (1990-2015).

LA PROGRAMACIÓ COMPLEMENTÀRIA ES PRESENTARÀ A LA INAUGURACIÓ
A la inauguració també es presentarà la programació complementària que s’ha preparat amb motiu d’aquesta mostra tan singular i es tancarà amb una visita guiada a l’exposició a càrrec d’una de les comissàries de l’exposició. El Museu ofereix un servei de canguratge d’infants per a aquelles persones que el necessitin i vulguin assistir a l’acte. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?