La revetlla popular de Sant Joan torna al Parc Xarau

884076e32a85fde4d5ab4fe1dc1af0d4

Per tercer any consecutiu la Flama del Canigó encendrà la foguera de la revetlla de Sant Joan al parc Xarau. El Club d’Esports de Muntanya (CEM) de Cerdanyola organitzarà el sopar popular que tindrà un preu de 9 euros. “Després de dos anys de recuperació de la revetlla popular, les sensacions són molt bones”, assegura el secretari del CEM, Enric del Amo. Enguany la principal novetat de la vetllada és que comptarà amb ball amb orquestra.  

El foc tornarà a ser protagonista la tarda/nit del 23 de juny per celebrar el solstici amb la tradicional foguera i revetlla de Sant Joan. Una expedició de 10 persones del CEM Cerdanyola s’encarregarà d’anar a recollir la flama al cim del Canigó la mitjanit del 22 al 23 de juny. El camí de tornada serà en bicicleta fins a Sant Quirze del Vallès, a on les persones que ho vulguin podran anar a rebre els portadors i acompanyar-los caminants, corrent o en bicicleta en l’últim tram fins a Cerdanyola del Vallès. El CEM Cerdanyola organitzarà un autobús que sortirà des de l’Ateneu a les 15.30 hores per traslladar els interessats a Sant Quirze del Vallès. “Des del moment que baixem amb la flama del Canigó des del refugi, que seran les 6 o les 7 del matí del dia 23, es van fent parades per portar la flama i l’última abans de Cerdanyola és Sant Quirze. Les persones de l’expedició que van en bicicleta faran el trajecte de Torelló a Sant Quirze”, explica Del Amo. La Flama del Canigó és el foc amb el que s’encenen bona part de les fogueres de la nit de Sant Joan d’arreu del país. La flama és tot l’any a la cuina del Museu de la Casa Pairal o Castellet de Perpinyà. Cada any el 22 de juny el foc surt del Castellet per encendre una foguera que es fa al cim de la muntanya del Canigó i des d’allà es reparteix per totes les terres catalanes.

ESPECTACLE FAMILIAR ABANS DE REBRE LA FLAMA

El programa de la revetlla s’iniciarà a 18.30 hores al jardí de Ca n’Ortadó, que acollirà l’activitat familiar ‘Una nit de Sant Joan a Cerdanyola’ amb un contacontes sobre les tradicions d’aquesta nit màgica.

ESGOTATS ELS TIQUETS PER AL SOPAR

La recepció de la Flama del Canigó està prevista a les 20 hores a l’Ajuntament amb l’actuació de les entitats de cultura popular. Seguidament, la flama agafarà el camí del parc Xarau acompanyada per una cercavila. Allà es completarà la foguera amb l’última carretada de llenya que portaran els Arriers de Sant Antoni i els Joves Diables de Cerdanyola seran els encarregats d’encendre-la. Després començarà un sopar popular organitzat pel CEM i que aquest any comptarà amb orquestra fins a la matinada. El CEM Cerdanyola ha anunciat que ja s’han esgotat els 800 tiquets disponibles per al sopar.

LA FESTA TAMBÉ ES VIURÀ AL MERCAT DE SERRAPARERA

Com ja és habitual, la revetlla de Sant Joan també es viurà als mercats municipals. En concret, a la llotja de Serraparera sortejaran 15 coques i cava avui divendres 22 de juny i demà dissabte 23 de juny hi haurà degustació de coca per als clients.

D’ON VE LA TRADICIÓ?

La nit del 23 de juny celebra el solstici d’estiu. Malgrat que és una celebració que l’Església Catòlica fa coincidir amb la data de naixement de Sant Joan Baptista i que ha esdevingut una festa amb elements i costums molt simbòlics, l’origen de la celebració de la Nit de Sant Joan és pagà i forma part del grup de festes solsticials amb una tradició que es remunta a molt abans de la implantació de cristianisme.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?