La primera fase del pla de desescalada començarà dilluns amb l’obertura de bars i restaurants

terraza ca l'enric web

Els bars i els restaurants podran reobrir dilluns que ve entre les 6h i les 21.30h, segons ha anunciat el govern de Catalunya en la presentació del pla de reobertura. Cada taula podrà tenir un màxim de quatre persones (excepte que siguin de la mateixa bombolla) amb una separació de dos metros entre elles. A l’interiorl’aforament està limitat al 30% i a les terrasses no hi ha límit. El sector cultural també podrà reobrir al 50% (en el cas dels cinemes i els teatres, amb un màxim de 500 localitats ocupades). Els museus amplien l’aforament permès al 50% i els centres esportius poden obrir amb un 30% d’aforament i cita prèvia. Els espais esportius a l’aire lliure podran obrir al 50% d’aforament.

A la fase 3 s’acabarien les restriccions de mobilitat existents

El pla tindrà una durada mínima de dos mesos i estarà dividit en quatre fases –de 15 dies cadascuna- en les quals es mantindrà el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí. La prohibició de sortir del municipi durant els caps de setmana s’ampliarà a l’àmbit de la comarca en la fase dos del pla de reobertura. A partir de la fase 3, que si tot va bé començaria el 21 de desembre, s’acabaran les restriccions de mobilitat existents. Aquí les reunions s’amplien de 6  a 10 persones

“Hem volgut escoltar a tothom i ens hem reunit amb tots els sector afectats”, assegurava la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó, que agraïa l’esforç de tothom, mentre feia una crida a no baixar la guàrdia. “Passar de tram depèn del compromís i l’actitud de tots”, destacava. “No és un pla per recuperar la normalitat i l’activitat quotidiana. És un pla que ha de permetre el retorn progressiu d’algunes activitats econòmiques i socials. Fins que el gruix de la ciutadania estigui vacunada, el retorn a la normalitat no és possible”, ha destacat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?