La Policia Local continua reclamant una millora de condicions laborals

WhatsApp Image 2023-01-27 at 08.40.29

Les reivindicacions de la Policia Local van tornar a ser les protagonistes del plenillo. Representants del cos policial recordaven que a l’últim ple el govern socialista va votar en contra de la moció per a les millores de la Policia Local. “I al ple de novembre de 2022 l’alcalde assegurava que que seguirien treballant perquè les condicions de la Policia Local siguin cada dia millors. I les nostres condicions no són cada vegada millors”, lamenten. “És cert que s’ha ampliat la comissaria, però s’ha fet reduint l’espai del vestuari masculí. Un vestuari que no disposa d’aire condicionat a l’estiu ni de calefacció a l’hivern. La comissaria no compleix amb cap recomanació de mesura d’autoprotecció davant la comissió d’un atemptat terrorista. És urgent donar seguretat a aquestes instal·lacions tan precàries”, reclamen. El cos agraeix, entre d’altres, “els cotxes nous per poder treballar encara que no tinguem suficients agents professionals per portar-los”. Un policia local que treballa a la ciutat des del 2015 assegura que de seguida va ser conscient de la gran diferència econòmica que hi havia entre els treballadors d’aquesta administració pública i els de municipis veïns i recordava que just aquell any el ple va aprovar per unanimitat una reclasificació de la Policia Local. “Però actualment avui part d’aquestes millores estan judicialitzades. Des de llavors estem esperant que es materialitzi una cosa que ja estava aprovada. El que demanem és una millora econòmica perquè els agents que entrin no acabin marxant”, lamenta. Actualment, exposaven, la Policia Local de Cerdanyola “està treballant les mateixes hores o més” que altres policies locals i segueix amb el mateix sou que al 2009. Com a secció sindical, demanen al govern municipal que materialitzin els acords del 2015 i una “voluntat real de millora” de la Policia Local de Cerdanyola. Com a resposta, la primera tinent d’alcadia, Pepi Rivera, defensava que el govern sempre ha apostat per un servei de Policia local de la “màxima qualitat” que garantitzi la llibertat i la tranquil·litat del conjunt de la ciutadania. “Hem dialogat amb vostès en els últims mesos i hem avançat en temes importants. Crec que el marc de negociació és la mesa general de negociació. S’ha d’augmentar la retribució de la Policia Local, però sempre en el marc d’una millora general del servei”, defensava Rivera. “Sobre la judicialització, les sentències que han sortit encara no són fermes”, afegia Rivera, que recordava que “des del 2019 estem intentant millorar les condicions de la Policia Local” i que el plus festiu està a punt d’arribar”.

“Volem manifestar el nostre suport a les reivindicacions de gran part de la Policia Local i anunciar el nostre suport al govern per a les millores del cos”, indicava Pau Ortolà (Ciutadans). “Aquesta valoració dels llocs de treball de l’Ajuntament és un tema que ERC reclama des de fa molt de temps. I aquesta manca de recursos és una qüestió que s’ha de posar sobra la taula de forma urgent i demanem que premin l’accelerador”, destacava Íñigo Enterria (ERC).

Terrasses

El segon tema protagonista eren les terrasses, ja que el president d’una comunitat de veïns del carrer Santa Marcel·lina portava a l’audiència ciutadana la “manifesta manca de participació ciutadana” en el procés de redacció de la nova ordenança de terrasses a l’espai públic: “Hauria calgut un diàleg i discussió prèvia amb tots els agents implicats. Proposem una taula oberta de participació, tothom té dret a treballar, però tothom té dret a descansar. En total, “s’augmenta en 70 hores anuals l’horari d’obertura de les terrasses respecte l’ordenança anterior”, defensava el veí. “La voluntat del govern va ser regular una sèrie d’elements que abans no es contemplaven a l’ordenança i buscar un equilibri entre restauradors, veïns i usuaris de terrasses. Ara estem en el procés de valorar aquestes al·legacions i esperem que surti un text el millor possible per a tots”, responia la regidora d’Espai Públic, Eulàlia Mimó, que anunciava que en les properes setmanes es reuniran amb els partits.

Parc logístic a Aiscondel

Finalment, una veïna de Serraperera també exposava els dubtes que els genera el futur parc logístic que s’ubicarà als terrenys de l’antiga fàbrica Aiscondel. Els preocupa la mobilitat i la contaminació atmosfèrica i acústica i es pregunten què ens aporta aquest parc logístic. “A l’abril vam aprovar un pla de millora urbana de la finca de l’antiga Aiscondel. Això determina com es poden ordenar volumètricament els edificis en una finca qualificada de zona industrial. És una feina prèvia a la implantació de l’empresa que vingui a exercir l’activitat de magatzem i logística”, explicava la regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó. Aquest pla de millora urbana contempla que les entrades i sortides hauran de ser pel carrer de l’Hort, una modificació de la regulació de semàfors,  un sistema de priorització semafòrica per al transport públic a l’encreuament amb el carrer Cardoner i l’ampliació de les voreres per a vianants i carrils bici en tot aquest entorn. “És un solar abandonat des de anys i ara es tindrà lloc una activitat econòmica que generarà llocs de treball. El parc logístic és una bona opció per a Cerdanyola”, defensava Mimó. “No em consta cap petició de reunió, però us convido a seure per donar-vos tots els detalls i resoldre tots els vostres dubtes”, afegia l’alcalde.

“És cert que no hem estat prou curosos amb el tema. No vam dimensionar tot el que podia passar i hem de fer un seguiment”, reconeixia Cecilia Collado (En Comú Podem). “Som un dels grups que es va abstenir junt amb ERC. El Pla de Millora Urbana compta amb tots els informes tècnics a favor i entenem que no és el problema. No hi vam votar a favor perquè el seu desenvolupament pot ser molt problemàtic perquè hi ha una manca de planificació prèvia”, apuntava Ivan González (Guanyem). “Es tramita un Pla de Millora Urbana a iniciativa privada. Nosaltres no considerem que el parc logístic sigui el millor model per a Cerdanyola”, afirmanava Íñigo Enterria (ERC).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?