La Plataforma contra el PDU del Direccional creu que no es posa “el principi de salut al davant de les decisions”

direccional

La Plataforma pel contenciós administratiu al Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional -formada per REFEM el Direccional, ADENC, Plataforma Cerdanyola sense abocadors, PCDC, ERC, Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem- ha presentat ja una demanda de contenciós-administratiu contra l’aprovació del PDU perquè “projecta un creixement urbanístic massiu i desproporcionat” de Cerdanyola que no té en compte la presència de “sòl contaminat perillós”.

La demanda ha estat acompanyada amb quatre informes pericials, redactats per tècnics membres d’ADENC, Plataforma Cerdanyola sense abocadors i REFEM. Les entitats i partits sota-signants han coincidit en tirar endavant la demanda perquè entenen que “el projecte presentat no respon a les necessitats ciutadanes en un moment d’emergència ambiental i climàtica, perquè defensa unes polítiques expansives i especulatives urbanístiques, no posa el principi de salut al davant de les decisions i no garanteix la connectivitat de Collserola amb el Corredor Verd”.

Per a la Plataforma, la construcció d’aquest nou barri al voltant d’antics abocadors, alguns d’ells no controlats com Can Planas, amb seriosos dubtes sobre afectació a la salut als seus voltants, “no garanteix la precaució necessària del veïnatge que s’hi instal·li”. A més, defensen que no hi ha prou ambició en la preservació de la Via Verda Collserola-Sant Llorenç per part del PDU. “Les institucions han de garantir sempre l’interès general per sobre del interessos lucratius privats, la salut i el medi ambient no poden ser instruments d’intercanvi especulatiu”, remarca la Plataforma, que assegura treballar “en clau de futur i salut col·lectiva”.

 

 

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?