La Plataforma contra el PDU del Centre Direccional aconsegueix l’objectiu econòmic

refem

Fita aconseguida. La Plataforma pel contenciós administratiu al PDU del Centre Direccional -formada per REFEM el Direccional, ADENC, Plataforma Cerdanyola sense abocadors, PCDC, ERC, Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem- ha mostrat la seva gran satisfacció per haver assolit l’objectiu econòmic i participatiu del projecte a Totsuma.

Més de 170 persones han contribuït a fer-ho possible

“No ha estat simplement arribar a la fita de 9.000 euros, inclús superar-la, el més rellevant és la implicació ciutadana en la lluita judicial contra un projecte vist com no sostenible, ni saludable. Més de 170 persones han contribuït a fer-ho possible, moltes, moltes gràcies a totes elles”, destaquen. Amb els 4.000 euros aportats per entitats i partits, i els 9000 euros del Totsuma ciutadà s’ha arribat al 85% dels costos previstos. “La resta caldrà cobrir-la l’any vinent. Ho farem sense cap mena de dubte”, asseguren. Per a la Plataforma, l’Ajuntament no ha estat a l’alçada, ha anat a remolc de l’INCASOL sense defensar suficientment la salut pública i la visió futura de ciutat: “El que caldria és fer-ho a la inversa, primer garantir seguretat de la salut, amb compromisos signats per responsables, i després decidir com abordar el projecte”.

El camí que tenim a partir d’ara, expliquen, “és el de preparar el contenciós amb garanties guanyadores, amb advocat reconegut i peritatges fiables sobre les parts conflictives del PDU”. El recorregut és llarg, “però tenim el convenciment que un altre Pla urbanístic més saludable i sostenible és possible”, remarca la plataforma: “Volem refer el planejament en una via consensuada i acceptada de futur. Volem canviar el vell model urbanístic per un altre que atengui els principis d’emergència climàtica i de consens social”.

Redacció


Banner Ficcions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?