La plaça Abat Oliba acull l’acte central Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

WhatsApp Image 2023-12-01 at 20.14.38

Ajuntament i entitats han presentat amb orgull el programa per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. I ho han fet destacant les iniciatives i activitats planificades per la jornada, que busca fomentar la consciència i la inclusió envers les persones amb discapacitat.

Diverses entitats van tenir un paper destacat en la Comissió de la Taula de la Discapacitat/Diversitat Funcional, col•laborant activament per garantir l’èxit del programa. Entre aquestes es troben Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, Fundació Catalònia, Institut Banús, Residència Joan XXIII, Tots Vàlids, Barcanova i Aspadi. Aquestes organitzacions, que treballen per la inclusió i el suport a les persones amb discapacitat, han unit esforços per crear una jornada plena d’activitats.

Cercavila

El punt àlgid de les celebracions tindrà lloc el diumenge 3 de desembre a la plaça Abat Oliba. L’esdeveniment s’iniciarà amb la tradicional cercavila que sortirà del carrer Sant Ramon, una iniciativa organitzada per les entitats de la Comissió de Treball de l’Àmbit de la Discapacitat/Diversitat Funcional i animada per les agrupacions Batucada Catalònia Fundació, Batúcamela i Caulababa.

A les 11h, Creu Roja ha preparat un moment especial amb l’organització d’un “Arbre dels Desitjos”. Aquesta activitat permetrà a tothom deixar un missatge a l’arbre, simbolitzant els somnis i les esperances de la comunitat. Simultàniament, es durà a terme una xocolatada, que afegirà un toc dolç a la jornada. Per als amants de l’esport, ASPADI ha organitzat un campionat de tennis taula al CEIP Sant Martí. Aquesta iniciativa promou la participació activa i gaudir a través de l’esport, contribuint a la creació d’un entorn inclusiu i accessible per a tothom. A les 11.45h es durà a terme la lectura del manifest, un moment clau per reflexionar sobre la importància de la igualtat i la integració. I a les 12 hores tindrà lloc un taller de dansa inclusiva proporcionarà una oportunitat única per experimentar la bellesa de la dansa sense barreres ni limitacions. El Museu d’Art Contemporani (MAC) també es suma a les celebracions oferint una visita sensorial única pels assistents, ressaltant la importància de l’accessibilitat cultural.

No és cosa d’un dia, la conscienciació ha de ser constant

Amb el dibuix creat per l’alumne Xavier Cortés, de 2n de l’Escola Montserrat i guanyador del tradicional concurs “Pintem la diversitat”, com a imatge de portada del programa, aquest Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat promet ser una jornada de conscienciació que, com recordava  l’alcalde Carlos Cordón, ha de ser constant. – Paula Sama

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?