La Parròquia de Sant Martí i Labdoo organitzen una recollida d’ordinadors per a refugiats d’Ucraïna

labdoofoto

L’ONG Labdoo, amb seu a la Parròquia de Sant Martí, fa una crida a tothom que tingui ordinadors en desús i que els vulgui donar. Seran formatejats, restaurats i cedits a famílies de refugiats d’Ucraïna que hagin arribat a casa nostra. També busquen voluntaris que vulguin col·laborar.

L’ONG Labdoo treballa a Cerdanyola des de fa dos anys. Creada ara fa deu anys als EUA per l’informàtic català Jordi Ros Giralt, es dedica a recuperar equips informàtics en desús, que son donats per particulars i empreses. Aquests equips es formategen, es deixen en perfecte estat de funcionament, s’instal.la un sistema operatiu de domini públic i el software necessari i els posa en mans de centres educatius, que posteriorment els cedeixen a estudiants sense accés a aquesta mena de recursos. Des de la seva creació, al 2010, Labdoo ha proporcionat ordinadors a més de 500.000 estudiants de 130 països, gràcies a la xarxa de voluntaris que en aquesta dècada s’ha consolidat a nivell internacional.

L’organització va entrar en funcionament a Cerdanyola mitjançant la Parròquia de Sant Martí. Mossèn Joan Carles Montserrat és un apassionat de la informàtica, la qual cosa el permet fer-se càrrec, amb un equip de voluntaris, de la reparació i posada en marxa dels equips informàtics. Ell destaca especialment la transparència de tot el procés: “Mitjançant la web de l’ONG les persones i entitats poden tenir constància de les escoles o centres als quals son lliurats els equips que ens arriben”. S’han recuperat molts equips fent tot el procés, també de lliurament a altres localitats gràcies a la tasca capilar d’implantació de l’organització a moltes localitats properes. “Actualment se’ns ha demanat que ho fem arribar a Manresa, per proveir de PC’S a famílies recent arribades. No cal dir que podem posar el PC amb llengua ucraïnesa, o en la que ens demanin. Ja tenim 9 equips preparats complets, en cooperació amb l’Institut Angeleta Ferrer de Sant Cugat i amb la participació de professorat i alumnat del centre”, assegura.

En aquest moment, s’està organitzant un primer lliurament d’equips destinats a Ucraïna. Es demana a totes les famílies o empreses que tinguin equips informàtics en desús (portàtils o pc’s de sobretaula) que els portin a la parròquia, si volen col·laborar amb aquesta tasca.
També es pot ajudar com a voluntari per sanejar els equips (eliminar de forma segura la informació precedent, acondicionar el hardware, instal·lar un sistema operatiu i programari lliure, recollir-los, entre d’altres). Per a més informació podeu dirigir-vos a labdoo@parroquiasantmarti.net o a la mateixa parròquia (610351844).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?