La PAH Ripollet-Cerdanyola exigeix la suspensió dels lloguers

dc52d5c5f54b7db2dfd2aae465dc6ccd

Són moltes les famílies que per “la crisi econòmica derivada del coronavirus no podran fer front al pagament del seu lloguer”. Per aquest motiu diferents agents pel dret a l’habitatge digne –entre elles la PAH Ripollet-Cerdanyola- han decidit “exigir la suspensió del pagament del lloguer i organitzar la resposta recollint els casos que es troben en aquesta situació per informar-los dels seus drets i lluitar col·lectivament”. En aquest sentit, les organitzacions impulsores de el Pla de Xoc Social consideren que el reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de l’COVID-19 “es queda molt curt en la protecció de la majoria de la societat i, especialment, de la classe treballadora”. Fins ara ja s’han recollit més de 1.000 casos només a Catalunya a través del formulari de la web suspensionalquileres.org.

L’AMB DEIXARÀ DE COBRAR ELS LLOGUERS DE PISOS I LOCALS DE L’IMPSÒL DURANT DOS MESOS

L’AMB, a través de l’IMPSOL, ha acordat establir una moratòria per al cobrament dels lloguers de pisos i locals durant els mesos d’abril i maig amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la COVID-19 sobre famílies, empreses i comerços. Aquesta decisió s’ha comunicat a través d’una carta a tots els llogaters dels pisos i locals que l’IMPSOL té a la metròpolis de Barcelona. En cas que la situació excepcional de paralització de les activitats derivada de la COVID-19 s’allargui, es considerarà fer una pròrroga de la moratòria. Quan se superi l’actual situació, s’atendran els casos de les famílies més vulnerables per a les quals sigui impossible pagar totalment o parcialment el lloguer.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?