La PAH reclama sancions als grans tenidors que no facin una oferta de lloguer social

pah

La PAH Ripollet-Cerdanyola ha reclamat a l’Ajuntament de Cerdanyola que imposi sancions a tots els grans tenidors que no facin una oferta de lloguer social a persones vulnerables afectades per execucions hipotecàries i desnonaments per impagament de lloguer. En una concentració davant el consistori, el col·lectiu llegia un manifest on es recorda que malauradament els grans tenidors estan incomplint l’obligació d’oferir lloguer social a persones i famílies que es troben en situació d’exclusió residencial: “Volem denunciar que estem detectant molts casos en què els grans tenidors es burlen de la Llei, o directament se la salten, i s’arriba al desnonament tot i estar obligats a oferir el lloguer social com estipula la nostra Llei 24/2015”. Aquesta situació és “inadmissible”, asseguren, perquè “l’esmentada llei, a la seva Disposició Final Tercera que modifica la Llei 18/2007 en els seus articles 5.2 i 124.2, considera infracció greu no formular la proposta obligatòria de lloguer social, i per tant, permet i obliga als Ajuntaments a multar aquesta infracció amb sancions de fins a 90.000 euros”. Alhora, també denuncien que hi ha molts casos en els quals “l’Ajuntament es desentén de reallotjades per afectades, vulnerant així la norma i els drets fonamentals”.

Les PAH d’arreu de Catalunya demanen als ajuntaments sancionin tots aquells grans tenidors que no facin l’oferta de lloguer social a les famílies i persones afectades per impagaments, execució hipotecària, renovacions de contractes de lloguer o ocupació en precari. “Un desnonament sense una oferta lloguer social és un incompliment flagrant de la llei anti-desnonaments catalana”, destaquen. També demanen a l’administració local que garanteixi reallotjaments dignes per a totes aquelles persones i famílies que han patit un desnonament, que s’iniciïn els procediments contradictoris per a la cessió obligatòria de pisos buits propietat de grans tenidors, que facin un cens exhaustiu de pisos buits de grans tenidors del municipi i que identifiquin clarament totes les necessitats d’habitatge del municipi. A més, la Mesa d’emergència ha de reduir immediatament les esperes i oferir un habitatge alternatiu abans del desnonament, s’ha de falicitar l’empadronament al municipi de totes les persones que hi viuen, sancionar els talls il·legals de subministraments bàsics i facilitar comptadors “solidaris” dels subministraments a aquelles persones i famílies vulnerables que tenen dificultats per accedir-hi.

 

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?