La PAH exigeix la paralització de tots els desnonaments

be558df57ee1bb0ff5368c31d4836afc

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Cerdanyola-Ripollet torna a sortir al carrer. Ahir es concentraven davant dels Jutjats de Cerdanyola per exigir la paralització de tots els desnonaments. “No només està en joc el dret a l’habitatge de les famílies, sinó el dret a la salut de tota la població en plena pandèmia mundial per la Covid-19”, assegura el manifest que s’ha llegit en la concentració on han participat una vintena de persones.

“Denunciem que allò que el Govern va vendre com una moratòria de sis mesos només afecta alguns desnonaments de lloguer que els Jutjats acreditin com a cas vulnerable per la Covid-19”, destaca la Plataforma. En aquest sentti, la PAH remarca que la resta de desnonaments no s’aturaven per cap moratòria, sinó per “la suspensió de terminis processals” que es van reprendre el 4 de juny. A més, la plataforma denuncia que s’ha habilitat el mes d’agost com a hàbil: “Era l’únic mes de l’any que no sortien dels jutjats comitives judicials i policia amb l’objectiu de desnonar famílies”.

La PAH considera “un escàndol per acontentar els interessos dels de sempre (bancs, fons voltors i especuladors” que en plena pandèmia  es permeti la represa dels desnonaments quan la Covid-19 no es superarà fins que no hi hagi una vacuna. A més, creuen que la crisi sanitària ha demostrat que ”si es vol es poden suspendre els desnonaments”.

DOCUMENTS A LA WEB

A la web de la PAH s’han publicat documents perquè les persones amb amenaça de desnonament puguin recorrer. Concretament es tracta d’un formulari per sol·licitar la moratòria de 6 mesos en desnonaments de lloguer i vulnerabilitat per la Covid-19 i un altre per aturar qualsevol tipus de desnonament sense alternativa habitacional.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?